Beauty by KY От днес, 22 март, България влиза в поредния

...
Beauty by KY
От днес, 22 март, България влиза в поредния
Коментари Харесай

България влезе в 10-дневен локдаун, засега!

 Beauty by KY От през днешния ден, 22 март, България влиза в следващия локдаун, като неговата дълготрайност ще бъде най-малко 10 дни - до 31 март в това число.

През последните 2-3 седмици се усили както броят на инфектираните с COVID-19, по този начин и на приетите в болница, при които е доказана коронавирусната зараза.

Рестрикциите, които към този момент са в действие:

- Преустановяват се визитите във всички заведения за хранене и забавление. Допускат се единствено доставки или взимане на храна за дома или офиса.

- Всички юридически или физически лица, които са притежатели или ръководят обекти - места за хранене в хотелите, следва да провеждат активността си по метод, който обезпечава изхранването на гостите по стаите.

- Преустановяват се визитите във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни артикули. Изключения се позволяват за обектите, предлагащи хранителни артикули, представляващи магазини вид супермаркет или хипермаркет.

- Преустановяват се визитите на комерсиалните центрове, представляващи повече от една или повече здания, в които са ситуирани магазини, заведения и други търговски обекти.

- Преустановяват се визитите в търговски центрове вид мол, като се изключи магазините за хранителни артикули, лечебни заведения, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователи, снабдители на платежни услуги, ателиета за химическо почистване, офиси на телекомуникационни оператори и други снабдители.

- Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, изложби или други мероприятия в присъствена форма.

- Преустановяват се визитите в игралните зали и казината.

- Преустановяват се визитите на фитнес центрове и зали за групови занимания, както и независими плувни комплекси и басейни.

- Преустановява се визитите на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театрални прояви и други

- Не се позволяват тържества от частен темперамент - сватби, кръщенета и други с наличие на повече от 15 души.

- Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и състезателен спортен темперамент за всички възрастови групи се организират без аудитория.

- Забранява се провеждането на всеобщи публични мероприятия навън.

- На всички пазари, борси и базари се вкарва еднопосочно придвижване и съблюдаване на отдалеченост.

- Преустановяват се присъствените образователни занятия в учебни заведения и центрове за подкрепа; решението за прекосяване в електронна среда на образование ще вземе министърът на образованието и науката при изискванията и реда на закона.

- Преустановяват се груповите извънкласни занимания.

- Преустановява се присъственият образователен развой във висшите образователни заведения, с изключения.

- Преустановяват се визитите в детски градини и детски ясли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР