Беатриче, Франческа, Тициана и Патриция – така се казват задържаните

...
Беатриче, Франческа, Тициана и Патриция – така се казват задържаните
Коментари Харесай

Беатриче - съпругата на известния неаполитански мафиот Микеле Дзакария, забърса три знойни мадами и спретна топ измама, но телефоните им яко ги прецакаха

Беатриче, Франческа, Тициана и Патриция – по този начин се споделят арестуваните в сряда на разсъмване от антимафиотите в Неапол дами. Общото сред тях е това, че освен имат директна роднинска връзка с Микеле Дзакария - намиращия се в пандиза необут на мощния клан Казалези на локалната проведена престъпност „ ла камора “ – първата е негова сестра, а останалите три са съпруги на братята му.

Оказва се, че през последните години четирите дами на процедура са управлявали огромна част от парите на клана, като главната им грижа е била да ги събират от длъжниците и да изплащат заплатите на членовете на незаконната конструкция - сума, възлизаща на към 200 хиляди евро на месец.

Сега „ счетоводителките “, както камористите наричали с почитание четирите дами, ще би трябвало да дават отговор в съда на отправените им от прокурора Джовани Мелило тежки обвинявания укриване на приходи и противозаконни парични интервенции с утежняващото виновността събитие „ с мафиотска цел “.

Любопитен е фактът, че главните доказателства за незаконната активност на Беатриче, Франческа, Тициана и Патриция били събрани посредством вирус, конфигуриран от антимафиотите в техните компютри и мобилни телефони.

Благодарение на „ хакерския трик “ екипът от магистрати, управителен от съдийката от предварителното разследване Федерика Колучи, бил непрекъснато в течение на интервенциите на „ счетоводителките “, засичал и по-голямата част от приходите и разноските на клана.

А с вируса в телефоните им пък били подслушвани освен диалозите сред четирите дами, само че и тези на всеослушание с боса Микеле Дзакария по време на свижданията с него в пандиза Опера край Милано. Там той излежава доживотна присъда в изискванията на тежък режим, само че това изобщо не му пречело по време на късите срещи със сестра си и снахите да им дава указания по какъв начин да ръководят парите на клана.

А другояче името на Микеле Дзакария нашумя преди няколко седмици и с това, че изиска да даде под съд създателите на нарушила имиджа му мафиотска сапунка, излъчена по държавната телевизия РАИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Румен Михайлов, в. „ Монитор”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР