Беате Узе (Beate Uhse), най-голямата в Европа верига от магазини

...
Беате Узе (Beate Uhse), най-голямата в Европа верига от магазини
Коментари Харесай

Най-голямата верига секс магазини в Европа поиска защита от кредиторите

Беате Узе " (Beate Uhse), най-голямата в Европа верига от магазини за еротични и секс аксесоари, подаде молба за отбрана от кредиторите, откакто не съумя да си обезпечи финансиране от група вложители. Мярката не визира дъщерните ѝ компании, което значи, че магазините ще продължат да работят, до момента в който управлението откри метод да преструктурира бизнеса.

" Поемаме по път, който сме уверени, че ще ни разреши изцяло преструктуриране на групата ", съобщи Михаел Шпехт, основен изпълнителен шеф. Според него договарянията с кредитори и евентуални нови вложители ще продължат.

Компанията е учредена през 1946г. от Беате Узе - родена във Ваденау в Източна Прусия (днес - град Зеленоградск в Калининградска област на Русия) под името Беате Кьостлин. През 30-те години тя е единствената жена, която извършва въздушни каскади в Германия.

Беате се влюбва в инструктора си Ханс-Юрген Узе и те се женят на 28 септември 1939г. - 4 часа преди той да замине за фронта за началото на Втората международна война, в която той загиав през 1945г. По време на войната тя се издига до капитан в Луфтвафе, където ръководи транспортни самолети.

След войната ѝ е неразрешено да работи в авиацията, тъй като е служила при нацистите, и тя би трябвало да откри различен метод да се прехранва с дребния си наследник. Във времена на всеобща съсипия в страната и хиляди аборти от дами, които не желаят да имат деца, в това число тъй като не виждат бъдеще за децата си в унищожената Германия, Беата се сеща за това какво е разказвала майка ѝ - една от единствено деветте лекарки в страната в края на Първата международна война.

През 1946г. тя записва компания Betu и стартира да продава по пощата брошури със препоръки за контрацепция като това по какъв начин дамите да разпознават етапите на цикъла си и да се защищават от забраменяване по време на полов контакт. Бизнесът последователно се разраства с продажба на книги за здравословен фамилен полов живот и през 1962г. Беату Узе открива първия в света секс магазин. Той се намира във Флензбург и се назовава " Специализиран магазин за брачна хигиена ".

Следват десетилетия на борби с предразсъдъците, безчет инспекции от полицията и регулаторите. През 1999г. компанията ѝ Beate Uhse AG излиза на борсата при голям интерес от вложителите - препоръчаните акции са презаписани 64 пъти.

" Беате Узе " се издига до най-големият секс магазин по доходи в света. Днес за веригата работят към 350 души в 7 страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР