Беата Шидло Премиерът на Полша Беата Шидло обяви, че ще

...
Беата Шидло Премиерът на Полша Беата Шидло обяви, че ще
Коментари Харесай

Предстоят промени в полското правителство, възможен е и нов премиер


Беата Шидло

Премиерът на Полша Беата Шидло разгласи, че ще направи промени в кабинета си, само че отхвърли да разяснява догатките, че самата тя ще напусне своя пост, съобщи Ройтерс.

Вчера седмичното издание " Шечи правди " (Мрежите на истината) заяви, че Шидло може да бъде заместена от своя съпартиец и водач на консервативната партия " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински. Днес таблоидът " Факт " писа, че Шидло евентуално ще остане министър председател, само че няколко министри, измежду които външният Витолд Вашчиковски и екологичният Ян Шишко, ще бъдат отстранени.

Преди година Шидло уволни министрите на финансите и на държавното богатство, откакто полски медии изказваха догатки, че неколцина други членове на държавното управление и самата Шидло ще изгубят работата си.

" Не желая да злоупотребявам по отношение на възможностите на това държавно управление да продължи да работи. Решенията ми ще бъдат оповестени скоро ", сподели Шидло пред частната телевизия Те Фау Ен 24.

По думите й решението за промени в състава на кабинета към този момент е взето и то е разисквано с водача на ПиС Ярослав Качински, което е " нещо напълно естествено ". На въпрос за нейното вероятно отдръпване тя отхвърли да спекулира и по тази тематика, само че означи, че не се усеща " изтощена и прегоряла " и че в тази ситуация " самостоятелните упоритости нямат значение ".

Проучванията на публичното мнение сочат, че Беата Шидло е измежду най-популярните политици в Полша, напомни Ройтерс. Агенцията добави, че Качински е считан за фактическия водач на Полша зад кулисите, а локални медии настояват, че той може да заеме поста на Шидло преди идващите парламентарни избори през 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР