Беата Шидло Полската премиерка Беата Шидло е пуснала туит, с

...
Беата Шидло Полската премиерка Беата Шидло е пуснала туит, с
Коментари Харесай

Туит на полската премиерка намеква, че предстои да бъде сменена


Беата Шидло

Полската премиерка Беата Шидло е пуснала туит, с който като че ли споделя довиждане, оповестява Асошиейтед прес и добавя, че сега в страната има клюки, че тя може да бъде заменена.

Шидло е разгласила известието в Туитър след среднощ след съвещание на партията й " Право и правдивост " за промени в държавното управление.

От седмици се носят клюки, че водачът на партията Ярослав Качински може да стане идващият министър председател, въпреки че съгласно изказвания най-вероятният нов водач ще бъде Матеуш Моравецки, министър на развиването и финансите.

Шидло е написала: " Независимо от всичко Полша е най-важното нещо. Тя е, която се грижи за фамилията и полезностите (и която дава) сигурност. Която израсна от основите на християнските полезности, толерантна и открита. Модерна и амбициозна. Това е моята страна. Пример за Европа и света. Това сме ние, поляците. "

Новините за евентуална промяна на Шидло бяха оповестени както от проправителствени медии, по този начин и от медии, критикуващи полското държавно управление, включително и полското издание на " Нюзуик ". Вестник " Жечпосполита " през днешния ден оповестява, като се базира на неназовани източници, че Качински е показал пред депутати от неговата партия проекта си Моравецки да оглави кабинета идната седмица.

Моравецки е на 49 години и е хвален за растежа на полската стопанска система през двете години на ръководство на " Право и правдивост ". Той е считан за един от най-вещите и най-компетентни членове на държавното управление.

Критици на Моравецки обаче споделят, че растежът на стопанската система се дължи значително на фискалната дисциплинираност на предходното центристко държавно управление и на растежа в цяла Европа, който е подобрил изискванията на доста места.

Моравецки е някогашен интернационален банкер, който ръководеше интервенциите на испанската банка Сантандер в Полша преди " Право и правдивост " да вземе властта. При Моравецки, отпред на министерството на финансите и на развиването, държавното управление предприе стъпки за възвръщане на контрола на Полша върху банковия бранш. Това се изрази, да вземем за пример във връщане на контрола върху една от най-големите банки Пекао, която преди бе следена от италианската банка УниКредит.

" Право и правдивост " стартира да ползва много известна стратегия за обществени грижи, предвиждаща месечни бонуси в кеш за фамилиите с минимум две деца, напомня АП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР