БДЖ успя да натъпче 387 пътници във влак със 195

...
БДЖ успя да натъпче 387 пътници във влак със 195
Коментари Харесай

БДЖ натъпка 387 пътници на места за 195

БДЖ съумя да натъпче 387 пасажери във трен със 195 места. За това алармира персонално кондукторът на влака в своя обява в една от профилираните фейсбук групи на жп експертите.
Става дума за неделният трен 2642, който пътува от Горна Оряховица за София.
На част от пасажерите са били издадени билети със непокътнати места за фиктивен вагон.
Ето цялата обява: "Чудя се дали някой от управителните фрагменти знае, какво се случва и дали въобще ги вълнува. Чувствам се ядосана, гневна и унизена. Влак 2642 пътува с понижен състав 2 "Б " и 1 "А " вагон със 195 седящи места. От гара Мездра тръгнахме с 319 пасажери във влака, 120 индивида правостоящи в това число и пасажери с билети за фиктивен вагон. На гара София пристигнахме с 387 пасажери. Питам се за какво тъкмо в неделя взеха решение да понижат състава на влака и да продават билети без непокътнати места повече от допустимото. Във трен 2627 с пет седящи вагона 4 "Б " и 1 "А " вагон топлят единствено два вагона. Питам се къде е кадърното управление в тази ситуация? Къде са ръководителите на отдели, интересува ли ги въобще какво се случва? Дали пасажерите заслужават сходна подигравка, а за нас чиновниците просто няма да слагам въпроса ", написа Магдалена Стефанова, шеф трен в БДЖ-Пътнически транспорти.
Тази обстановка породи по две съществени аргументи. Първата причина е, че трен 2642 заминаваше в ден неделя, е понижен с един вагон по механически аргументи, като пасажерите, пътуващи с влака от гара Горна Оряховица до гара Мездра не е имало проблеми, имало е места за всички, били са седнали. Проблемът поражда на гара Мездра и идващите гари посока София, изяснява Пламен Иванов, отделение "Пътнически транспорти ", предава Българска национална телевизия. По думите му, тогава се следи, даже и за неделя, нараснал интерес от клиентите на сдружението, искащи да употребяват точно този трен.
Иванов означи, че от гара Мездра и последващите гари са се качили близо 160 пасажери, което даже за неделен ден е извънредно за този трен.
Това ще се случи и ще продължава да се случва, до момента в който не се решат съществено въпросите в железниците, безапелационен беше Петър Бунев, ръководител на железничарския профсъюз към КНСБ. С тези половинчати ограничения доста ясно е, че няма да стане, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР