БДЖ ще преобразува БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и БДЖ

...
БДЖ ще преобразува БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и БДЖ
Коментари Харесай

БДЖ преобразува две от ЕООД-та си в акционерни дружества, управителите им отказват да участват в новия формат

БДЖ ще преобразува „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД и „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД в еднолични акционерни сдружения. Действащите все още шефове на двете ЕООД-та, инж. Христо Иванов и инж. Любомир Илиев, са отказали да вземат участие в новия управнически формат.

Съветът на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД e взело решението, в съгласие с Министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.

Причината е неприятното равнище на осъществяването на главните задания през последните години на двете сдружения, спад на обемни индикатори, като налице е мощна нужда от преразглеждане на организационните структури и главните бизнес процеси, оповестяват от пресцентъра на БДЖ.

Следва образуване на мениджърски екипи, вместо един шеф, те ще поемат всички оперативни действия под новата форма на корпоративно ръководство (ЕАД), съчетани с по-големи отговорности и с систематизиране на сфери на отговорности съгласно експертизата на обособените членове, които следва да имат разнообразна подготовка и професионален опит. Ще бъдат преразглеждани организационните структури и главните бизнес процеси и привеждането им към съвременни управнически способи, при понижаване на административно-бюрократичната тежест и фокусиране върху главната активност, с цел да могат „ БДЖ - Пътнически транспорти “ и „ БДЖ - Товарни транспорти “ да отговорят на своите провокации в актуалните условия, се споделя още в прессъобщението до медиите.

Управлението в интервала на превръщане на двете сдружения ще се реализира от екип от до трима души, който ще бъде основата на бъдещия Съвет на шефовете, като в същото време приготви и бюджетите за 2020 година, които ще се извършват от новите Съвети на шефовете. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР