БДЖ ще обяви обществена поръчка за доставка на поне 6

...
БДЖ ще обяви обществена поръчка за доставка на поне 6
Коментари Харесай

БДЖ пуска търг за поне 6 нови локомотива още тази година

БДЖ ще разгласи социална поръчка за доставка на най-малко 6 нови локомотива още тази година като компанията ще разчита покупката да получи европейско финансиране, научи OFFNews.

Замисълът е държавният жп транспортьор да кандидатства за част от неусвоените средства по Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) през сегашния програмен интервал - 2013-2020 година Общият размер на финансирането е към 800 милиона евро като срокът за кандидатстване на парите е до 5 септември т. година

От БДЖ обаче няма да чакат дали ще получат утвърждение на плана по ОПОС и към този момент приготвят тръжна процедура. Идеята е да не се губи време и публичната поръчка да може да бъде завършена оптимално бързо, а новият преносим състав да бъде доставен в границите на извънредно съкратени периоди - до 12 месеца от подписването на контракта.

Според пазарните изследвания на националния транспортьор за към 2,5 милиона евро могат да бъдат купени съвременни и извънредно енергийно ефикасни локомотиви. Подобна цена може да бъде реализирана от няколко от европейските производители. 

В сходен бюджет се побира и базовият модел на машините " Смартрон " на немския софтуерен колос " Сименс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР