БДЖ подкрепи идеята за създаване на Пътнически консултативен съвет за

...
БДЖ подкрепи идеята за създаване на Пътнически консултативен съвет за
Коментари Харесай

БДЖ подкрепи създаването на Пътнически консултативен съвет

БДЖ поддържа концепцията за основаване на Пътнически съвещателен съвет за обслужването с железопътен превоз в България. Това се случи по време на първото онлайн съвещание на Съвета, оповестиха от пресцентъра на БДЖ.

Проектът е по концепция на дейни младежи, които постоянно употребяват БДЖ и имат предпочитание за разговор с управническия екип на сдружението за да се разискват благоприятни условия за усъвършенствания в предлаганата транспортна услуга, които са от най-голяма нужда за клиентите на превозвача. Пътническият съвещателен съвет се основава по положителния образец на други европейски железопътни оператори. Идеята е един път на няколко месеца представителите на съвета да организират полемики по належащи за подобряването на изискванията за пътешестване на клиентите на БДЖ въпроси. Създаването на консултативния съвет е от изключителна значимост за БДЖ, защото точно постоянно пътуващите клиенти могат да бъдат най-хубавия коректив за активността на сдружението.

Борислав Веженов, Добрил Тошев, Николай Колев, Кристиан Ваклинов и Петър Делчев са основателите на Съвета, част от които работят в системата на железопътния транпорт. Те пътуват постоянно с влакове из страната и имат директно наблюдаване върху пропуските в качеството на услугата и потребностите на клиентите. Консултативният съвет ще се ръководи на ротационен принцип от всеки един от членовете, които ще съставляват обособени райони на страната.

Създаването на пътнически съвещателен съвет е следващата крачка към подобряването на предлаганата от БДЖ услуга след импортираните цифрови удобства за клиентите и поетапното възобновяване на преносимия железопътен състав. В тази връзка, на участниците в Съвета ще бъде възложен достъп до внедрената в БДЖ Корпоративна осведомителна система за стратегически разбори. Въпреки отлагането на част от изискванията в Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на правата и отговорностите на пасажерите, употребяващи железопътен превоз, в частта му за погашение на компенсации при закъснения на влаковете, които пътуват на територията на страната, БДЖ извършва огромна част от заложените в Регламента условия и се стреми да бъде от ден на ден клиентоориентирана и обществено виновна компания.



Чрез непрекъснатия стемеж към възстановяване и модернизиране на предлаганата услуга БДЖ ще може да приложи напълно Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета през 2026 година, от отлагането на който се възползват и множеството железопътни оператори в страните, членки на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР