БДЖ - Пътнически превози получи само една оферта за доставката

...
БДЖ - Пътнически превози получи само една оферта за доставката
Коментари Харесай

Само една компания подаде оферта за доставка на 10 електрически локомотива на БДЖ

" БДЖ - Пътнически транспорти " получи единствено една оферта за доставката на 10 нови електрически локомотива по процедурата за доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя електрически локомотива за потребностите на БДЖ, оповестиха от сдружението.

Единствената компания, която е подала предложение за присъединяване в процедурата за доставка на локомотивите е от ДЗЗД " Сименс Трон ". Официалният период за подаване на офертите завърши на 10 април.

Прогнозната стойност на поръчката е 57,5 милиона лв. без Данък добавена стойност.
 БДЖ дава 137 млн. лева за поддръжката на мотрисите Siemens
БДЖ дава 137 млн. лева за поддръжката на мотрисите Siemens

Избраната е румънското поделение на френската компания Alstom

След разглеждане и удостоверение на техническата оферта, процедурата ще продължи с отваряне на ценовото предложение и договаряния с възможния снабдител.

Доставката на първите нови електрически локомотиви би трябвало да бъде осъществена до 18 месеца след подписването на контракта.

В края на предходната година стана ясно, че в процедурата за доставка на локомотивите заявление за присъединяване са подали четири от огромните производители на преносим жп състав. Кандидатите тогава бяха " Бомбардие транспортейшън " ГмбХ, ДЗЗД " Сименс Трон ", консорциум " Екселор-Е.Л. " и " Щадлер рейл Валенсия " С.А. От тях покана за показване на предложения за присъединяване в процедурата не получи единствено консорциумът " Екселор-Е.Л. ".

От тръжните документи излиза наяве, че в ДЗЗД " Сименс Трон " вземат участие две сдружения - Siemens Mobility - Austria и записаната в България " Сименс мобилити " ЕООД.

Българската компания е благосъстоятелност на записаното в Кралство Холандия " Сименс мобилити холдинг ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР