БДЖ-Пътнически превози ЕООД подписа партньорско споразумение с професионални гимназии по

...
БДЖ-Пътнически превози ЕООД подписа партньорско споразумение с професионални гимназии по
Коментари Харесай

БДЖ подписа партньорско споразумение с професионални гимназии

„ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД подписа партньорско съглашение с професионални гимназии по железопътен превоз за развиване на плана „ Заедно напред ”. На формалната среща в постройката на БДЖ участваха изпълнителният шеф на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД инж. Никола Василев, шефът на „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД инж. Христо Иванов, шеф „ Човешки запаси ” Десислава Стоянова, шеф на Професионална гимназия по железопътен превоз „ Никола Корчев ” гр. София инж. Николая Найденова и учител по специфични предмети на Професионална гимназия по железопътен превоз „ Никола Йонков Вапцаров ” гр. Горна Оряховица инж. Гичка Пандъкова.

По време на срещата инж. Никола Василев означи, че представителите на двете гимназии могат да открият постоянна и сигурна поддръжка в лицето на националния железопътен транспортьор. Страните се сплотиха към общото мнение, че съдействието ще способства за по-ефективно потребление на нужните запаси в региона на подготовката и образованието на фрагменти.

Подписването на това партньорско съглашение сред страните регламентира съдействие за реализацията на образованието на учениците от професионалните учебни заведения. Целта е да се увеличи успеваемостта на просветителния развой, както и да се задълбочи съдействието сред бизнес средата и образованието за реализиране на по-високо равнище на подготовка на бъдещи експерти.

Във връзка с предлаган държавен план-прием след приключен VII клас в дуална форма на образование учениците имат опция да запишат специалност „ Техник по железопътна техника ”, компетентност „ Локомотиви и вагони ”, специалност „ Електротехник ”, както и компетентност „ Електрообзавеждане на железопътна техника ”.

От БДЖ напомнят, че първото партньорско съглашение за дуално образование по план „ Заедно напред ” се подписа сред „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД и Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство гр. Мездра през 2018 година В резултат на това за образователната 2018/2019 година се откри паралелка с дуална форма на образование с предпочетена специалност „ Електротехник ”, компетентност „ Електрообзавеждане на железопътна техника ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР