БДЖ осигурява допълнителни 18 200 места във влаковете по основните

...
БДЖ осигурява допълнителни 18 200 места във влаковете по основните
Коментари Харесай

БДЖ пуска допълнителни 18 200 места във влаковете си до 2 януари

БДЖ обезпечава спомагателни 18 200 места във влаковете по главните си посоки от петък до 2 януари, оповестиха от железопътната компания.

Предварителната продажба на билети за всички бързи влакове към този момент стартира. Новият график е в действие от 10 декември. От железопътната компания предлагат на клиентите си да ревизират разписанието, когато възнамеряват пътешестване.

Допълнителни вагони с общо 18 200 места ще има по най-натоварените линии сред София и Варна, Бургас, Русе, Видин, Петрич, Пловдив, Горна Оряховица. Осигуряването на повече места е по-ефективно от въвеждането на спомагателни влакове, изясни ръководителят на организация транспорти в „ БДЖ – пътнически превози” Ивайло Георгиев.

„ Превозите на жителите ги правим с към този момент съществуващите влакове предвид на това, че в случай че се пускат нови влакове, жителите мъчно се осведомят за тях и има дребна приложимост. Това сочи нашият опит през годините. Хората избират обичайните влакове. В тази връзка ние ще осигурим спомагателен брой вагони в композициите на най-натоварените влакове, с цел да може хората обикновено да се придвижват за пътуванията за коледните и новогодишните празници “, сподели Георгиев прд Дарик радио.

Вече стартира предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за интервала на коледните и новогодишни празници. Тя също ще продължи до 2 януари. За избрани влакове има опция за закупуване на билет и онлайн, като разплащането е по електронен път с най-масово публикуваните кредитни и дебитни карти.

Билетът се получава на електронната поща, след което се разпечатва на книжен притежател. При потребление на таблети и смарт телефони, билетът не е наложително да се разпечатва, защото кондуктора го валидира непосредствено от мобилното устройство. Системата е налична на уеб страницата на БДЖ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР