БДЖ най-накрая предприе стъпка, която еднозначно е в посока за

...
БДЖ най-накрая предприе стъпка, която еднозначно е в посока за
Коментари Харесай

БДЖ удря фирмите на връзкари с нов е-регистър на поръчките си

БДЖ най-сетне предприе стъпка, която еднопосочно е в посока за понижаване на далаверите при търговете в компанията. Всички процедури, даже и тези под прага от 30 000 лв. и за които изборът се прави по оферта, влизат в нов електронен указател.

Това е пряк удар против компаниите на връзкари, които остават вън от светлината на прожекторите, печелейки на конвейер поръчки на ниска стойност, за които по волята на собствен човек в жп системата, са разбрали единствено те.

С цел улеснен достъп до по-широк кръг от евентуални реализатори и реализиране на оптимални механически и финансови параметри, БДЖ разгласява обособен цялостен Регистър на публичните поръчки на сдруженията “БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД и “БДЖ-Товарни транспорти ” ЕООД, който е наличен на адрес http://tenders.bdz.bg, оповестиха от жп холдинга.

Регистърът съдържа както наложителната за обществено обявяване информация за Процедури, Покани, Обяви и Пазарни съвещания, по този начин и Поръчки с непосредствено възлагане, с финансови параметри до 30 000 лева, според по член 20, ал.4, т.3 от Закон за обществените поръчки, които по съществуващият ред се извършват с набиране на предложения от евентуални реализатори .

С реализирането на плана БДЖ се стреми към оптималната бистрота при осъществяване на публичните поръчки в двете сдружения, като дава опция за присъединяване и даване на предложения от всички заинтригувани лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР