Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда

...
Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Натопиха фирма във Враца, че пали гуми и пластмаса

Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната ревизия по околната среда и водите против врачанска компания, която замърсявала въздуха в града, научи организация BulNews.
Хората се оплакали на „ зеления телефон “ на екоинспекторите, че в региона на Източна промишлена зона в града има компания, която гори гуми и пластмаса за отопление. Възмутените врачани пояснили, че в региона се носела доста неприятна миризма и безусловно не можело да се диша.
При незабавна инспекция на специалистите от инспекцията на посочения адрес не били установили нарушавания. Оказало се, че там има завод за произвеждане на мебели и железни произведения. За отопление на индустриалните пространства се употребявали 2 броя котли с водна риза. По думите на инспекторите, котлите работят на твърдо гориво - въглища, само че за в началото запалване се употребяват боклуци от мебелното произвеждане - дървени отрязъци.
Гуми и пластмаса не били горени, а от компанията показали контракт с община Враца за депониране на отпадъците, получени от индустриалната активност на мебелния завод, както и кантарни бележки за излъчени такива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР