Бдение за БДЖ организираха в столицата представители на Гражданската инициатива

...
Бдение за БДЖ организираха в столицата представители на Гражданската инициатива
Коментари Харесай

Гражданска инициатива: БДЖ почти загина, нужни са реформи

Бдение за БДЖ проведоха в столицата представители на Гражданската самодейност за публичен и релсов превоз, съобщи БНР. Повод за протестната акция е предстоящият търг за постройката на БДЖ на улица " Иван Вазов ".

Заради дъжда на бдението, проведено посредством обществените мрежи, пред постройката на БДЖ се събраха единствено няколко души. Те изписаха със свещи името на холдинга и ги възпламениха като знак на това, че железницата съвсем починала.

По думите на Александър Иванчев, координатор в организацията, става дума за " незнание против цялостна политика, която към този момент 30 години е към заличаване и закриване на железниците, а не към насърчаване като един различен превоз на коли ".

 Виновните за заличаването на БДЖ да носят наказателна отговорност, желае Неправителствени организации
Виновните за заличаването на БДЖ да носят наказателна отговорност, желае Неправителствени организации

Защо утвърдената от Европейска комисия държавна помощ не е отпусната към този момент 8-ма година, питат ГИОРТ

" Идеята не тука една постройката се продава в центъра на София, това е просто признак на една цялостна болест в която е болна в действителност цялата ни страна. " - разяснява деятелят.

Организаторите на бдението раздадоха на минувачите издадена със лични средства брошура за " унищожителната политика на БДЖ ".

Даниела Вуковска заключи защо тяхното гледище: " Нашите претенции са да се оздрави сдружението , да се реформира , да се направи по метод, по който да е клиент- насочен, да е железопътно дружество, което да се работи на процедура като друго останало в Европа, не да се пробва да оцелява и да си спекулира с това, че се дават прекалено много пари, а в действителност на процедура да не се дава и се приписани на БДЖ неща, които не правилни. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР