БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци,

...
БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци,
Коментари Харесай

БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци

БЧК стартира раздаването на хранителни артикули от Европейски Съюз за софиянци, които са с ниски приходи, оповестиха от БЧК.

От 8 до 16 април 2020 година самостоятелни пакети с 16 хранителни артикули от първа нужда ще получат 1098 уязвими поданици на столицата, в допълнение включени в описите, направени от Агенцията за обществено подкрепяне.

Служители и доброволци на БЧК и представители на районните кметства в София ще раздават питателните пакети до домовете на всеки един от хората, получаващи топъл обяд от общините.

За възрастни хора над 65 години, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в описите на АСП, раздаването ще се прави също до домовете на всеки един посредством чиновници и доброволци на Столичната организация на БЧК.

Разнасянето на пакетите ще започва на 08.04.20 година в 9.00 часа от трите краткотрайни раздавателни пункта на БЧК:

ж. к. " Младост " 1, бл. 506, офис на БЧК

ж. к. " Люлин " 7, бл. 711, вх. Б,офис на БЧК

Сточна гара - бул. " Данаил Николаев " №8, бл.3

Индивидуалните пакети са със приблизително тегло до 30 кг и съдържат артикули като брашно, олио, ориз, консерви и други Те са обезпечени по Оперативната стратегия за храни, финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.

По време на актуалното в допълнение разпределяне ще бъдат предоставени и осведомителни материали с рекомендации и инструкции за предотвратяване от заразяване с ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР