БЧК продължава да подпомага десетки хиляди хора, засегнати от пандемията

...
БЧК продължава да подпомага десетки хиляди хора, засегнати от пандемията
Коментари Харесай

БЧК подпомага социално слаби българи, засегнати от COVID-19

БЧК продължава да подкрепя десетки хиляди хора, наранени от пандемията в осъществяване на огромна стратегия, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

Сесии за промоция на здравето и хигиената се организират измежду 4600 души от ромската общественост в областите Стара Загора, Шумен и Ямбол в интервала 16-24 ноември 2020 година със съдействието на Националната мрежа на здравните посредници. Сесиите са съпроводени и с разпределяне на хигиенични пакети и материали.

Същевременно Българският Червен кръст стартира и поетапно разпределяне в цялата страна на хигиенични пакети, които съдържат дезинфекционни и перилни препарати, както и персонални защитни средства.

До края на месец ноември 2020 година 30 000 обществено слаби жители от цялата страна, наранени от разпространяването на COVID-19, ще бъдат подкрепени по стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България ", изпълнявана от БЧК посредством световния зов на МФЧК/ЧП, финансирана от USAID.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР