БЧК и посолството на САЩ в България дадоха старт на

...
БЧК и посолството на САЩ в България дадоха старт на
Коментари Харесай

БЧК с информационна кампания за Covid-19 Направи го за тези, които обичаш

БЧК и посолството на Съединени американски щати в България дадоха старт на осведомителната акция " Направи го за тези, които обичаш ", която цели да да насърчи спазването на противоепидемичните ограничения, да дава надеждна информация на българските жители и да се бори с подправените вести в епидемиологичната конюнктура. Кампанията се организира в интервала от януари до март, а задачата е, спазвайки противоепидемичните ограничения, да предпазим околните си.

Кампанията е част от огромната стратегия " Дейности в отговор на Covid-19 “ на БЧК, която се финансира от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и е подкрепена от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец.

" Горда съм от работата, която вършим дружно – Съединени американски щати и България, до момента в който се изправяме и се възвръщаме дружно в битката против пандемията. Вдъхновена съм от работата на всички, работещи на първа линия - лекари, медицински сестри, фармацевти, учители, правоприлагащи органи ", сподели дипломат Мустафа. Тя напомни, че през май държавното управление на Съединени американски щати отпусна помощ за България в размер на 500 хиляди $ за битка с Covid-19, а посолството на Съединени американски щати, фондация " Америка за България " и Българският дарителски конгрес предоставиха 1 млн.лв. както и дарения в натура за възобновяване от рецесията. Тя регистрира, че посредством акцията " Възстановяваме се дружно " са били обезпечени разнообразни услуги и помощ за лечебни заведения. Кампанията към момента е в развой на изпъленние и посредством нея се поддържат лечебни заведения и медицински центрове.

" Когато сме дружно, когато сме обединени, ръката, която подаваме на хората в потребност, е доста мощна и ги изправя и им връща вярата ", сподели ръководителят на БЧК Христо Григоров.

Чрез програмата на БЧК " Дейности в отговор на Covid-19 " ще бъдат подкрепени над 100 хиляди жители посредством разнообразни услуги - даване на хигиенични пакети, на креативен пакети за деца, гореща телефонна линия, психически съвещания и други Kа обществено слаби групи към този момент са раздадени над 30 хиляди хигиенични пакета, съдържащи защитни средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР