БЧК - Бургас започва областна фондонабирателна кампания „Подари Коледа“, каза

...
БЧК - Бургас започва областна фондонабирателна кампания „Подари Коледа“, каза
Коментари Харесай

БЧК - Бургас започва областна фондонабирателна кампания Подари Коледа

БЧК - Бургас стартира регионална фондонабирателна акция „ Подари Коледа “, сподели за Радио „ Фокус “ - Бургас Виолета Радева, шеф на Червенокръстката организация в града. Инициативата се провежда за 11 поредна година посредством продажбата на картички, изобразяващи снежен човек с надпис „ Подари Коледа “. Цената на една картичка е 1 лев и се популяризира от доброволците на БМЧК. По традиция със събраните средства се закупуват коледни дарове на децата в неравностойно състояние. Тази година 100 деца ще получат хранителни пакети със здравословни храни, като част от тях ще се дават в учебното заведение и в детската градина в село Равнец за фамилиите, потърпевши след наводнената през октомври. За малчуганите от детската градина в селището е планувано зрелище от Държавния куклен спектакъл, като по-късно децата ще получат дарове.
Освен това коледен хранителен пакет ще получат и потребителите на обществената услуга „ Топъл обяд “. На 6 декември ще се провежда лотария с изненади за възрастните хора.
Ръководството на БЧК-Бургас провежда и редица начинания за отбелязването на Международния ден на доброволеца - 5 декември. Събитията ще се проведат в КЦ „ Морско казино “ в зала „ Петя Дубарова “. Сутринта ще се организира спорен конгрес за доброволчеството под мотото „ Доброволчеството - хуманизъм, деяние “. Той се провежда благодарение на Община Бургас. След обяд ще се организира образование на младежи, ще има и проява за оказване на първа долекарска помощ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР