BBC Президентът на Турция Реджеп Ердоган направи предположение, че заради ситуацията

...
BBC
Президентът на Турция Реджеп Ердоган направи предположение, че заради ситуацията
Коментари Харесай

Ердоган: Западните страни от години не се грижат за своите граждани

 BBC Президентът на Турция Реджеп Ердоган направи съмнение, че поради обстановката с разпространяването на ковид, светът влиза в нова ера, която може да донесе световни и радикални промени, предава ТАСС.

" Влизаме в нова ера, която, евентуално, ще донесе радикални промени в икономическия, политическия и обществения ред. От самото начало Турция следи деликатно обстановката към ковид и предприе неотложните решения против разпространяването на болестта. Държавата активизира всичките си благоприятни условия за най-бързо премахване на опасността от разпространяване на ковид “,цитира думите на турския водач телевизионният канал NTV.

Според мнението на Ердоган, " западните страни от години не се грижат за своите жители, предавайки базовите държавни служби под ръководството на частния бранш “. " Всъщност, това беше направено, с цел да избягат от отговорността за своите жители. Някои европейски страни, които до през вчерашния ден бяха последователи на либерализма, през днешния ден започнаха да национализират лечебни заведения и други структури за оказване на базови публични услуги “, добави турският президент.

Коронавирусът бе открит за първи път в Турция на 10 март в локален гражданин, който се завърна от Европа. Според Министерството на здравеопазването броят на записаните случаи в страната е 191 души. Най-малко двама души в Турция са умряли от болестта, породено от ковид.

Започналата в края на 2019 година зараза от новия ковид в Централен Китай се популяризира допълнително от 140 страни и бе приета за пандемия от СЗО. Според последните данни, по света са се заразили повече от 210 хиляди души, а са умряли към 8500.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР