Базови медикаменти липсват в аптечната мрежа във Враца, научи агенция

...
Базови медикаменти липсват в аптечната мрежа във Враца, научи агенция
Коментари Харесай

Врачански педиатър бие тревога: В аптеките липсват базови лекарства

Базови лекарства липсват в аптечната мрежа във Враца, научи организация BulNews. За това сигнализира известният педиатър в детското поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Бисер Тодоров. 
Въпреки напъните на здравното министерство, което даде обещание, че програмен продукт ще следи за наличностите на медикаменти у нас, проблеми към момента има. По думите на детския доктор, в аптеките в града има недостиг на някои антибиотици. 
„ Изписвам медикаменти, след което родителите ми звънят и ми споделят, че ги няма. Влязох в една инцидентна аптека, с цел да попитам какво става, само че ми споделиха, че медикаментите са изчерпани “, описа педиатърът пред Нова. 
Същевременно детското поделение на врачанската болница е цялостно. От 20-те кревати е останало единствено едно свободно, затова в случай че има нужда повече хора да бъдат приети в болница, ще се наложи те да бъдат пренасочени към друго обитаемо място. 
Заради неналичието на базовите медикаменти се постанова лекарите да се връщат към лечебни схеми отпреди 20 години, което е извънредно неприятно, разяснява още доктор Тодоров.
" Лошото е когато съществени антибиотици ги няма на пазара, той става като домино. Замествайки го, другите лекарства също се изчерпват “, сподели ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов. Според него казусът с неналичието на медикаменти е по-скоро логистичен, защото доставчиците не са работили през почивните дни по празниците, както и провокиран от увеличеното ползване. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР