Базовата квота на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните за българските превозвачи трябва да

...
Базовата квота на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните за българските превозвачи трябва да
Коментари Харесай

Росен Желязков поиска с 25% да бъде увеличена квотата на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните

Базовата квота на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните за българските превозвачи би трябвало да се усили с 25 на 100. За това настоя министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на Международния транспортен конгрес, който се организира в Лайпциг, заяви пресцентърът на МТИТС.

Пред сътрудниците си българският министър посочи, че увеличението на квотата ще обезпечи последователно прогрес към по-устойчива и ефикасна пътнотранспортна система в Европа. Тази цел може да бъде реализирана с увеличението на броя на разрешителните за камиони от категория Евро V и Евро VI, акцентира още министър Желязков.

"Отчитайки последните геополитически събития в Европа, като Брекзит и вероятните последствия от Пакета за подвижност I, както и това, че някои страни членки на EКMT търсят нови пазари, споделяме мнението, че квотата на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните може да бъде същински на практика инструмент за отваряне на нови благоприятни условия за интернационалния пазар на автомобилните транспорти ", добави Желязков, представен в известието.

Той бе безапелационен, че българската страна поддържа премахването на всевъзможни териториални и административни ограничавания при потреблението на ЕКМТ разрешителни.

ЕКМТ/СЕМТ разрешителните са многостранни разрешителни за интернационалните автомобилни транспорти на товари, осъществявани от транспортни компании, регистрирани в една от 43-те страни членки, участващи в ЕКМТ системата [от Европейска конференция на министрите на превоза, ЕКМТ] от квоти. Разрешителните са годишни, с годност една календарна година и краткосрочни, с годност от 30 дни. С всяко разрешителното може да бъдат осъществявани безграничен брой транспорти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР