Базираният в Тел Авив стартап D-ID е разработил алгоритъм, който

...
Базираният в Тел Авив стартап D-ID е разработил алгоритъм, който
Коментари Харесай

Израелска технология защитава от разпознаване на лица

Базираният в Тел Авив стартап D-ID е създал логаритъм, който защищава от системи за автоматизирано лицево различаване. Софтуерът нанася невидими с просто око корекции в чертите на лицето, тъй че изображението да не може да бъде съпоставено нито с други фотоси на потребителя, нито със самоличността му.

Алгоритми за лицево различаване употребяват доста от IT-гигантите, Гугъл, Фейсбук, Tencent и други Те им разрешават да пресяват качваните в интернет фотоси и да разпознават потребителите на други изображения и видеоклипове.

От D-ID настояват, че системата им за заблуждаване на програмен продукт за лицево различаване е извънредно ефикасна. Според шефа на компанията Гил Пери от ден на ден организации се възползват от такива технологии и всяка фотография се нуждае от отбрана против злоупотреби.

Продажбите на новия програмен продукт стартират в края на пролетта след приемането на новия европейски закон за отбрана на персоналните данни (GDPR). Той ще даде на потребителите повече надзор върху информацията за тях в интернет и ще контролира активността на всички компании, които желаят да вършат бизнес на Стария континент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР