Базираният в Шумен производител Лавена е сключила инвестиционен банков кредит

...
Базираният в Шумен производител Лавена е сключила инвестиционен банков кредит
Коментари Харесай

Производителят на Бочко финансира разширяването на дейността си с 4,5 милиона лева кредит

Базираният в Шумен производител " Лавена " е сключила капиталов банков заем на стойност от 4,505 милиона лв. с Обединена българска банка (ОББ), излиза наяве от съобщение на сдружението.

Според документа заемът е би трябвало да бъде изплатен до март 2023 година, като той ще бъде употребен за плана за разширение на активността на компанията.

" Лавена ", която е най-известна със серията си бебешки артикули " Бочко ", разгласи през октомври предходната година, че ще влага 5 милиона лв. в разширение на производството си в Шумен с 5203 квадратни метра.

Тогава стана ясно, че част от плана са както индустриалната, по този начин и складовата постройка, а предстоящата цена е 4,990 милиона лв. без Данък добавена стойност. Строежът би трябвало да завърши към края на юли тази година.

Производителят на " Бочко " уголемява активността си с 5 милиона лв. инвестиция

Проектът е връчен на строителя на Bulgaria Mall в столицата

" Инвестиционният заем се дава за застраховане на строителството на обект " Разширение на индустриалната и складова постройка на Лавена АД ". Новоизградената постройка ще бъде ситуирана в рамките на съществуващите площи, благосъстоятелност на сдружение Лавена АД в град Шумен ", се показва в документа.

Компанията е учредена през 1962 година, като тя е водещ производител на натурално етерично масло от лавандула. С разширение на активността й тя прибавя нови артикули, като кремове, шампоани, пасти за зъби, хранителни добавки и медицински произведения.

" Лавена " изнася за 43 страни по света, в това число Китай, Австралия, Англия, Индия, Съединени американски щати и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР