Базираният в Хонконг милиардер Калвин Ло потвърди плановете си да

...
Базираният в Хонконг милиардер Калвин Ло потвърди плановете си да
Коментари Харесай

Бизнесмен от Хонконг потвърди плановете си да инвестира в отбор от Формула 1

Базираният в Хонконг милиардер Калвин Ло удостовери проектите си да влага в нов тим от Формула 1 за 2026 година Той още през декември 2022 година, когато заяви че преглежда какви са финансовите условия.

Правилата във Формула 1 ще се трансформират през 2026 година, като тогава ще могат да влязат и нови снабдители на мотори. Засега е оповестено, както и.

Ло, който към този момент е финансово зает с " Уилямс ", желае да усили представителството на Азия в моторните спортове.

" Финансовата част, вярвате или не, за мен в действителност не е най-големият проблем ", разяснява предприемачът пред " Ройтерс ". " Всъщност комплицирано е събирането на цялата експертиза - механиците, целият екип в едно звено ".

" Така че сега има няколко благоприятни условия, които се появиха и и ние беседваме много съществено с няколко тима ".

Макар че не удостовери за кои тимове се отнася това, той изключи всякакво присъединяване взаимно с " Андрети моторспорт ". да влезе във Формула 1 в партньорство с автомобилния производител " Кадилак ".

Крайният период, в който новите тимове би трябвало да заявят интерес, е 30 април, макар че Калвин Ло допусна пред " Ройтерс ", че този период може да бъде отсрочен за май.

Ло съобщи, че един евентуален тим, с който е разговарял, към този момент е подал заявление, а различен " към момента се занимава със своите неща зад кулисите ".

" Аз просто съм тук и очаквам, преглеждам отчетите, виждам числата, убеждавам се, че всичко наподобява добре в дълготраен проект ", добави той.

Всеки тим ще би трябвало да заплати 200 млн. $ такса против разводняване, с цел да се причисли към Формула 1, макар че многочислени отчети сочат, че актуалните участници желаят да усилят тази сума до 600 млн. $.

Ло изрази неодобрение и от обстоятелството, че Формула 1 обръща толкоз внимание на Съединени американски щати. Според него Азия е подценена за сметка на американския пазар.

" Има единствено две надпревари в Азия - Япония и Сингапур. Мисля, че има доста повече азиатски играчи, вложители, които желаят да навлязат в този спорт - повече, в сравнение с в миналото сме си представяли ", сподели още предприемачът.

Той обаче не загатна огромното наличие на Формула 1 на Арабския полуостров със надпревари в Бахрейн, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР