Базираните на блокчейн игри и инициативи в метавселената продължават да

...
Базираните на блокчейн игри и инициативи в метавселената продължават да
Коментари Харесай

Блокчейн игрите и метавселената продължават да привличат инвестиции

Базираните на блокчейн игри и начинания в метавселената не престават да притеглят внимание, макар продължаващия спад на пазара на криптовалутите. Компаниите от бранша са привлекли вложения на стойност 748 милиона $ от началото на август, което е 135% нарастване спрямо предходния месец юли, написа електронното издание Daily Coin.

Количеството вложения демонстрира, че макар тежките и непредсказуеми условия на пазара на цифрови активи, огромните институционални вложители остават оптимистично настроени към бизнеса, прочут като GameFi.

През 2021 година общите вложения в блокчейн игри възлизат на 4 милиарда $. Тази цифра към този момент беше достигната през 2022 година, като вложенията от началото на годината възлизат на съвсем 7 милиарда $. Ако актуалната наклонност се резервира, цифрата се чака да доближи 10.2 милиарда $ до 2022 година

Сингапурскиян капиталов фонд Temasek спонсорира настоящия кръг от финансиране от 100 милиона $ за Animoca Brands, с цел да усили експозицията си в промишлеността.

Популярната платформа Axie Infinity надвиши 4 милиарда $ общи продажби на NFT, до момента в който Xterio събра 40 милиона $, които ще бъдат вложени в мобилни Web3 игри.

Австралийската NFT платформа Immutable набра 500 милиона $ през юни, с цел да започва основани на блокчейн игри и NFT компании.

Една от най-големите вложения от 200 милиона $ пристигна от създателя на Machine Zone Габриел Лейдън. Студиото за мобилни игри Machine Zone сътвори игри като „ Game of War “ и „ Mobile Strike “.

Axie Infinity, една от най-популярните игри в бранша, надвиши 4 милиарда $ продажби на NFT за всички времена, като през последните три месеца към платформата ѝ се причисляват към 36 000 нови играчи всеки ден.

DappRadar по-рано оцени, че блокчейн игрите и плановете за метавселената наподобява се оправят доста по-добре с отрицателния тренд на криптовалутите, в сравнение с други сегменти на промишлеността.

В отчета се споделя, че неповторимите дейни портфейли са намалели със 7% през второто тримесечие спрямо предходното. Това демонстрира, че хората не престават да взаимодействат с блокчейн децентрализирани приложения с съвсем същата скорост, както и преди срутва на Terra.

Според оценките, пазарът на всички приложения и игри в метавселената доближава размер от 27.21 милиарда $ през 2020 година и се чака да нарасне до 824.53 милиарда $ до 2030 година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР