Базираната във Виена Организация по Договора за всеобхватна забрана на

...
Базираната във Виена Организация по Договора за всеобхватна забрана на
Коментари Харесай

След взрива в Русия изключили станции, отчитащи радиацията

Базираната във Виена Организация по Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити разгласи, че общо четири съветски станции за мониторинг на радиацията са спрели да ѝ предават информация след мистериозната детонация край Северодвинск, съобщи "Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че това провокира съмнения, че Русия е въздействала на станциите. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че интернационалната организация няма никакво отношение към случилото се край Северодвинск.

В изявление за организация "Интерфакс " Рябков акцентира, че предаването на данни от станциите за мониторинг на радиацията на Организацията по Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити има непринуден темперамент.

Първоначално, два дни след детонацията на военния полигон край Северодвинск, информация са престанали да предават станциите в Дубна и Киров, а след това, на 13 август - и станциите в Билибино (в Чукотския самостоятелен окръг), и в Залесево (в Алтайския край), заяви Интерфакс, като се базира на телевизия Си Ен Ен.

Руската държавна корпорация "Росатом " призна, че при детонацията край Северодвинск на 8 август са починали нейни чиновници. Кремъл крие в държавна загадка какво се е случило на военния полигон. Според западни наблюдаващи съветските въоръжени сили са правили тестване на ракета. Президентът Владимир Путин съобщи, че няма нараснала радиация и риск за популацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР