Базираната във Великобритания компания Moltex Energy, която е създател на

...
Базираната във Великобритания компания Moltex Energy, която е създател на
Коментари Харесай

Moltex Energy събра 7,5 млн. долара за реактора на стабилни соли


Базираната във Англия компания Moltex Energy, която е основател на реактора на постоянни соли, е съумяла да събере 6 милиона лири (7,5 милиона долара) посредством инвеститорската онлайн платформа Shadow Foundr. Средствата ще подкрепят компанията за лицензионния развой на технологията в Канада и ще разрешат по-нататъшно развиване на бизнеса във Англия, оповестява world-nuclear-news.org.

Половината от средствата са от 170 вложители в първата краудфъндинг акция (начин за набиране на средства от доста хора с неголеми суми) в региона на нуклеарното разделяне. Това е знак, че обществото признава същинския капацитет на атомната сила в битката с климатичните промени, разясняват от Moltex.

„ Англия се стреми към стопанска система с нулев въглероден отпечатък до 2050 година, само че възобновимите източници на сила не могат да свършат цялата работа сами – нужен е различен енергиен източник, който да покрие несъответствието сред търсенето и предлагането. Днес този източник е газ. Новата технология за нуклеарно разделяне може да размени газа в националната мрежа като по този метод производството на безвъглеродна енергетика може да стане действителност “, декларират от компанията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР