Базираната във Обединеното кралство компания Foster + Partners разкрива плановете

...
Базираната във Обединеното кралство компания Foster + Partners разкрива плановете
Коментари Харесай

Летището, което е като мираж в пустинята

Базираната във Обединеното кралство компания Foster + Partners разкрива проектите си за нов план за интернационално летище в Саудитска Арабия.

Луксозното ново летище, проектирано да наподобява като оптична заблуда, ще обслужва първокласния курорт Амаала, ситуиран на северозападното крайбрежие на Саудитска Арабия, на границата с Червено море, пишат от Architects Declare. Според Foster + Partners постройката ще наподобява повече на частен клуб, в сравнение с летище.

Генералният проект на летището е планиран от Egis - интернационална консултантска и инженерна група. Летището може да бъде употребявано от един милион пасажери годишно след откриването, което сега е планувано за 2023 година
 Снимка 486547

Някои от удобствата на летището ще бъдат голями хангари с следена климатизация, които ще бъдат налични за частни самолети.

" Потопено в духа на Амаала, летището ще сътвори среда, която въплъщава философията на дестинация оттатък забележимото за очите. Това ще бъде неповторимо пространство, което въплъщава лукса и бележи началото на запаметяващо се прекарване за най-претенциозните посетители в света ", споделя изпълнителният шеф на курорта Амала Николаа Нейпъл.
 Снимка 486546

Проектът с името Амаала, именуван още Ривиерата на Близкия изток, планува построяването на хотели, частни вили, художествена академия и яхт клуб. Това е най-новият от поредицата мега планове в богата на нефт страна.

View this post on Instagram
A post shared by Travel News Plus (TNP) (@travelnewsplus) on Jul 3, 2019 at 5:00am PDT

Амаала ще бъде ситуиран на 4155 квадратни километра в естествения резерват Принц Мохамед бин Салман и ще включва 2500 хотелски стаи, повече от 800 вили, жилища и домове чартърен, както и 200 обекта от висок клас за търговия на дребно, изискани заведения за хранене и места за отдих.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР