Базираната във Франция неправителствена организация стартира днес своята Инициатива за

...
Базираната във Франция неправителствена организация стартира днес своята Инициатива за
Коментари Харесай

„Репортери без граници“ с нова инициатива срещу фалшивите новини

Базираната във Франция неправителствена организация започва през днешния ден своята „ Инициатива за журналистическо доверие “ – платформа, която има за цел да се бори с като разпознава и разпространява „ почтени за доверие “ източници на вести, съобщи Агенция Франс Прес.
Онлайн инструментът разрешава на медийни организации да се извърнат за документ като благонадежден източник на информация чрез развой от 3 стъпки, който включва самокритика и вътрешен одит.
 Още една крачка назад- България към този момент е 112-а по независимост на словото Още една крачка назад- България към този момент е 112-а по независимост на словото
България губи едно място в класацията на “Репортери без граници ” (RSF) и към този момент е 112-а, демонстрира оповестеният във вторник го...
„ Репортери без граници “ се надява да насърчи трети страни, в това число интернет търсачките и обществените медии, да отличават по-ясно източниците на информация.
В свое мнение организацията разказа новия инструмент като „ изменящ разпоредбите на играта “ по отношение на прозрачността и имащ за цел да построи по-здравословна новинарска екосистема, идентифицирайки и награждавайки достоверните вести за връщане на доверието на публиката в публицистиката “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР