Базираната в САЩ компания XTI Aircraft показа своя прототип на

...
Базираната в САЩ компания XTI Aircraft показа своя прототип на
Коментари Харесай

XTI Aircraft готви революционен личен самолет за богатите

Базираната в Съединени американски щати компания XTI Aircraft сподели своя първообраз на революционен нов аероплан, който цели да откаже богатите бизнес водачи от използването на регулярни полети на самолетните компании в подмяна на техен персонален аероплан.

Trifan 600 ще се продава за към 6.5 милиона $, като съгласно Робърт ла Бел, CEO, цената за 1 000 часа годишно ще бъде с най-малко един милион $ по-ниска от който и да е различен аероплан.

 Снимка 322018
Източник:

Голямото преимущество на Trifan 600 е, че може да излетява и каца отвесно - като хеликоптер. За задачата той има три големи въздушни винта, задвижвани от турбовален хибриден мотор. Агрегатът е създаден от Honeywell, която има цех и в България. Двигателят ще разреши на самолета да лети с до 480 км/ч на разстояние от най-малко 1 000 км. Самолетът ще може да излети и от писта, като следователно дистанцията, което може да измине, ще бъде двойно.

 Снимка 322019
Източник:

Революционният Trifan 600 ще може да вози до петима пасажери плюс водач на височина съвсем 9 километра. Основното преимущество, както компанията твърди, е, че избралите този аероплан ще могат да си спестят времето за пътешестване от и до летището и да стигат надалеч по-близо до крайната им дестинация с помощта на отвесното излизане и кацане. Цената за един час във въздуха ще бъде към 350 $. Максималният товар, с който самолетът може да излети, е към 2.7 тона. Освен революционна технология, самолетът включва и същински разкош в кабината.

 Снимка 322021
Източник:

Идеята за подобен аероплан идва през 2012 година През идната година се чака модел на аероплан в 60% от истинския му размер да направи първи тестови полет. Отворен стои и въпросът за финансиране, като XTI Aircraft набира средства от вложители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР