Базираната в Сан Франциско независима изследователска лаборатория за изкуствен интелект,

...
Базираната в Сан Франциско независима изследователска лаборатория за изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Моделът Midjourney V5 има нови функции и е широко достъпен

Базираната в Сан Франциско самостоятелна изследователска лаборатория за изкуствен интелект, Midjourney, разкри новата си функционалност „ /describe ”, която трансформира изображения в туит обява. Компанията, известна с ИИ функционалността да основава изображения въз основа на поредност от команди, в този момент към този момент предлага повече функционалности, в това число “repeat ” и “permutations ” за клиентите си.

Paul DelSignore, изобретателен технолог и обожател на изкуствения разсъдък, се обръща към Medium, с цел да разбере по какъв начин тези фунцкии могат да бъдат от изгода на потребителите. Той планува, че в бъдеще ще има доста по-добри търсачки и по-висока функционалност за търсене вследствие на “/describe ”.

Това също може да способства доста за възстановяване на достъпността посредством автоматизиране на генерирането на ALT текст за изображенията, качени в мрежата, и може да се окаже витално значимо за хора със зрителни увреждания или езиково-говорни нарушавания.

Midjourney разрешава на потребителите да качат изображение, когато се натъкнат на командата “/describe ”. Тогава моделът показва четири описания, генерирани от изкуствен интелект, въз основа на предоставеното изображение.

Тези описания са номерирани от едно до четири, като всяко едно от тях приключва с бутон – когато потребителят натисне бутона, изображението се трансформира въз основа на съответното изложение.

DelSignore в допълнение споделя опита си от преправянето на формалния портрет на екипажа на астронавтите от НАСА за галактическата стратегия „ Артемис II ”.

Midjourney разказа портрета на екипажа като „ група астронавти на НАСА театралничат за фотография, в жанр фотореалистичен портрет, цветове мрачен циан и оранжево, сложени изображения, сантиментални изображения, исторически събития, портрети на звезди “.

Звездата на цялото шоу е преправеното изображение Midjourney, генерирано въз основа на това изложение.

Не всички изображения обаче получават точни описания. Докато тества функционалността с портрет на жена в рокля на точки, PetaPixel вижда, че Midjourney предлага изложение с друго качество.

От неправилно идентифициране на обектива, употребен за снимането на фотографията, до неправилно изложение на роклята (като черно-бяла, карирана и други), тези описания варират от забавни до озадачаващи и не всякога са доста точни. Изображенията на пейзажи доведоха до напълно потребни описания, само че съдържат неверна информация за местоположението.

Въпреки че е в ранен стадий и надалеч от готовия артикул, инструментът “/describe ” на Midjourney е завладяващ и обещаващ, заключва PetaPixel.

Също толкоз обещаваща е новата функционалност “permutations ”, която разрешава на клиентите да основават до 40 комбинации в една поръчка, като изброяват варианти във фигурни скоби {} дружно с командата “/imagine ”.

“Permutations ” дружно с “repeat ”, друга нова функционалност, която извършва поръчката доста пъти, посочени с параметъра „ –repeat ”, обезпечава усъвършенствания, които сигурно ще се одобряват елементарно от опитни консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР