Базираната в Румъния компания Black Sea Oil & Gas (BSOG)

...
Базираната в Румъния компания Black Sea Oil & Gas (BSOG)
Коментари Харесай

Започна добивът на газ от Черно море

Базираната в Румъния компания Black Sea Oil & Gas (BSOG) заяви, че добивът на газ от Черно море е почнал и първите количества към този момент са били доставени в Националната преносна система.

Очаква се планът да достави почти 0,5 милиарда кубически метра тази година, като пиковият рандеман ще възлиза на почти 1 милиард кубически метра годишно през идващите три години.

" Беше дълго и предизвикателно пътешестване, с цел да се доближи най-сетне до този значим стадий за страната ", сподели изпълнителният шеф на BSOG Марк Биком, представен от money.bg. По думите му планът ще обезпечава 10% от търсенето на газ в Румъния.

Проектът е първата нова разработка за рандеман на газ в Румъния от над 30 години и е единственият план, който се създава през днешния ден.

Състои се от пет офшорни индустриални сондажи, една безпилотна индустриална платформа, ситуирана на находище Ана, 126-километров газопровод, свързващ платформата Ана с брега и с новата наземна пречиствателна станция за газ (GTP) в община Корбу, окръг Констанца. Преработеният газ се доставя в газомерната станция.

BSOG, благосъстоятелност на Carlyle International Energy Partners и Европейската банка за възобновяване и развиване, е основана в Румъния самостоятелна енергийна компания, ориентирана към създаване на газови запаси в морето. Компанията ръководи концесията от името на своите сътрудници Petro Ventures Resources и Gas Plus Dacia.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР