Базираната в Румъния Black Sea Oil & Gas (BSOG) ще

...
Базираната в Румъния Black Sea Oil & Gas (BSOG) ще
Коментари Харесай

Добивът на газ в Черно море ще започне до средата на годината

Базираната в Румъния Black Sea Oil & Gas (BSOG) ще стартира да добива газ от румънския си офшорен план през второто тримесечие на 2022-а, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Марк Бийкъм. Той предизвести, че увеличените регулации за енергийните производители подкопават вложенията.

След повече от десетилетие и вложени милиарди долари, с цел да доближи до 200 милиарда кубически метра природен газ в Черно море, компанията спря активност за 4 години поради въвеждането на спомагателен офшорен налог.
 Парадокс: Мъск прикани за по-голям рандеман на нефт и газ
Парадокс: Мъск прикани за по-голям рандеман на нефт и газ

" Мразя да споделям сходни неща, само че би трябвало неотложно да увеличим добива на нефт и газ ",написа той в Twitter

BSOG, следена от частната капиталова компания Carlyle Group LP (CG.O), продължи със забавяне плана си за рандеман на газ след държавни гаранции, че офшорният налог ще бъде понижен. Първоначално беше планувано добивът да стартира през ноември 2021-а.

Коалиционното държавно управление неведнъж даде обещание да промени размера на налога доникъде на тази година, само че законопроектът към момента не е показан.

" С градивното съдействие на всички заинтригувани страни първият газ ще бъде придобит през второто тримесечие на 2022 година ", сподели за Ройтерс основният изпълнителен шеф на BSOG Марк Биком.
 Съединени американски щати стопират нови планове за рандеман на нефт и газ в Аляска
Съединени американски щати стопират нови планове за рандеман на нефт и газ в Аляска

Еколози заведоха каузи против разширението на индустриалната повърхност в района

" Според нас непрекъснатото подкопаване на локалните производители посредством непрекъснато въвеждане на нови регулации е повода Румъния до момента да не е съумяла да развие индустриалния си потенциал ", означи той.

През март държавното управление удължи с една година схемата за подкрепяне, на фона на възходящите цени на силата, като една от наредбите принуди производителите на газ да продават част от производството си на лимитирани цени в подмяна на данъчни облекчения.

Според Марк Биком новите ограничения ще обезкуражът производителите.

Румъния има най-високата данъчна ставка върху добива на газ в морето измежду европейските страни - 23%, повече от четири пъти по-висока от междинната за Европейски Съюз.

След като румънският парламент не съумя да промени закона за офшорните находища през 2021 година петролната група ОМВ Петром отсрочи за 2023 година окончателното решение за вложения в плана Нептун Дийп, където изследванията демонстрираха находища, оценени на 42-84 милиарда кубически метра. Компанията може да създаде плана с държавния производител на газ Romgaz.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР