Базираната в Прага международна група ЕНЕРГО-ПРО придоби трето електроразпределително дружество

...
Базираната в Прага международна група ЕНЕРГО-ПРО придоби трето електроразпределително дружество
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО утвърди статута си на лидер в сектор енергетика в Грузия

Базираната в Прага интернационална група ЕНЕРГО-ПРО закупи трето електроразпределително сдружение в Грузия, с което утвърди статута си на най-голямата енергийна компания в страната. ЕНЕРГО-ПРО към този момент обслужва над 1,2 милиона клиенти на грузинска територия. „ Успешно завършихме придобиването на Електроразпределение Какети и в този момент към този момент доставяме ток на повече от 85% от територията на Грузия “, сподели Павел Ваня, изпълнителен шеф на групата ЕНЕРГО-ПРО. Така пазарният дял на компанията в бранша на електроразпределението доближи до 64.6% . „ През 2015 година направихме изследване и отчетохме сериозен инвеститорски интерес към нашите активи в Грузия. Предвид измененията в законодателството в страната и обстоятелството, че Грузия стана член на Енергийната общественост, взехме решение да продължим нашето присъединяване в развиването на грузинската електроенергийна система, “ добави Павел Ваня.

 

ЕНЕРГО-ПРО има богат опит в модернизацията и поддръжката на своите активи в Грузия, където непрестанно обновява своята електроразпределителна мрежа и генериращи уреди. Компанията възнамерява огромни вложения в мрежата и инфраструктурата на Какети Електроразпределение за възстановяване качеството на доставката на електричество, понижаване на разноските и одобряването на електроразпределителната компания като почитан снабдител на качествени услуги.

 

Грузия, наред с България и Турция, е измежду основните пазари на ЕНЕРГО-ПРО като оператор на водноелектрически съоръжения. Преди 10 години компанията закупи топлоелектрически централи, както и две електроразпределителни сдружения в Грузия. Придобиването на Какети Електроразпределение е поредна стъпка в развиването на компанията и е показателно за капацитета на групата ЕНЕРГО-ПРО като стратегически вложител в интернационалните електроенергийни планове в Европа и Азия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР