Базираната в Пенсилвания компания Gecko Robotics обяви разширяването на партньорството

...
Базираната в Пенсилвания компания Gecko Robotics обяви разширяването на партньорството
Коментари Харесай

Gecko Robotics разширява използването на роботи за катерене по стени с одобрение от ВМС в САЩ

Базираната в Пенсилвания компания Gecko Robotics разгласи разширението на партньорството си с Военноморските сили в Съединени американски щати. Това се случи след утвърждение на по този начин наречения развой RUG (Rapid Ultrasonic Gridding), споделя се в прессъобщение.

Военноморските сили утвърдиха роботи от Gecko за катерене по стени и основаната на изкуствен интелект софтуерна платформа за първия кораб-амфибия. Одобрен е и спомагателен унищожител от клас Arleigh Burke за създаване на цифрови модели на плавателни съдове, намалявайки времето за поддръжка.

Gecko Robotics има сполучлив опит в голям брой промишлености, в това число за петрол, газ, енергетика, произвеждане и защита. Компанията и преди е работила с Военноморски сили посредством партньорства със Службата на министъра на защитата, Националния център за индустриални науки, Военноморската база за ремонт на кораби в Съединени американски щати и Регионалния център за поддържка в Япония.

Роботите за катерене по стените и софтуерната платформа на компанията демонстрираха обилни резултати в намаляването на времето за поддръжка – Gecko понижават времето за инспекция от 11 дни на единствено един ден.

„ Ние създадохме Gecko Robotics, с цел да разгадаем най-трудните физически проблеми, пред които са изправени най-важните организации в света “, споделя Джейк Лоосариан, основен изпълнителен шеф и съосновател на Gecko Robotics.

„ Горди сме, че разполагаме с такава технология, която е тествана и утвърдена както от техническите ръководители, по този начин и от чиновниците по поддържката, натоварени с нелеки задания. Военните моряци от Съединени американски щати имат жизненоважна задача във все по-сложна геополитическа среда и Gecko стои зад тях, с цел да се увери, че разполагат с инструментите, от които се нуждаят. Така те ще свършат работата си безвредно и дейно “, добави той.

Комбинацията от роботи за катерене по стени и програмен продукт на Gecko също по този начин сполучливо резервира данни, които обичайните способи постоянно изпускат. Например, хващане на 4,2 милиона данни спрямо 100 милиона, съхранени посредством обичайни способи. Разширяването на партньорството на Gecko с Военноморските сили е в резултат на утвърждението на RUG – развой, който към този момент се употребява в промишлености за петрол и газ, енергетика и произвеждане.

Технологията на Gecko Robotics е употребена за инспекция на разнообразни активи – от резервоари до електроцентрали. През ноември 2022 година Gecko подписа контракт с военновъздушните сили на Съединени американски щати за подкрепяне на програмата Sentinel на стойност 100 милиарда $.

Успехът на технологията на Gecko в другите промишлености се дължи на роботите на компанията, катерещи се по стени, както и основаната на ИИ софтуерна платформа – те дават точни данни и форсират времето за поддръжка.

Разширяването на партньорството сред Gecko Robotics и Военноморски сили в Съединени американски щати бележи значимо събитие в растежа и развиването на компанията в промишлеността на защитата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР