Базираната в Монтана публична компания Монбат АД не транспортира боклук,

...
Базираната в Монтана публична компания Монбат АД не транспортира боклук,
Коментари Харесай

Монбат: Не преработваме боклук

Базираната в Монтана обществена компания Монбат АД не транспортира отпадък, няма мощности за преправка на отпадък, както и арестувани камиони. Такова конкретизиране прави сдружението по отношение на вчерашната акция, при която беше арестуван зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и още четирима души, както и бяха претърсени жилищата и офисите на братя Бобокови, които управляват компанията.

На Красимир Живков следва да бъде повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група за корист с импорт на боклуци. Претърсвания и изземвания са извършени в над 40 обекта в няколко града.

Монбат показва в известието си, че Съветът на шефовете и екипът на компанията оказват нужното подпомагане на проверяващите органи. Дружеството акцентира, че задоволява потребностите си от олово за производството на батерии от личните си рециклиращи мощности и внася суровина, която се придобива при софтуерен разпад на батериите, от завода си в Италия.

Суровината е категоризирана като рисков товар и като такава нейното превозване попада под регулация, разясняват от сдружението. Монбат разполага с нужната нотификация от Министерството на околната среда и водите за превозването на суровината, споделят още от компанията. Именно поради известията обаче бе вчерашната акция на полицията и прокуратурата.

Технологичният боклук от активността на преработването, който не търпи следващо преработване, се предава на лицензирани оператори. Дейността на същите се контролира от способените власти  в България, се показва още в известието. За този софтуерен боклук има налични пътно-транспортни документи, протоколи, счетоводни и данъчни документи. 

В структурата си " Монбат " няма и не управлява сдружения, които правят активност по оползотворяване на окончателния софтуерен боклук. Компанията можела да реализира тази активност единствено с лицензирани оператори, спазвайки регулацията и изхождайки от икономическата целенасоченост, се показва още в мнението.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР