Базираната в Лондон финтех компания SumUp, която развива бизнес и

...
Базираната в Лондон финтех компания SumUp, която развива бизнес и
Коментари Харесай

Британската финтех SumUp придоби полската платформата за електронна търговия Shoplo

Базираната в Лондон финтех компания SumUp, която развива бизнес и у нас, закупи полската платформата за многоканална електронна търговия Shoplo.

От фирмите не разкриват изискванията на договорката. От SumUp показват, че придобиването ще разреши разширение на продуктовия им пакет и ще даде на клиентите им достъп до разнообразни онлайн пазари, като Фейсбук, eBay и Etsy. Освен това технологията на Shoplo ще им помогне да основават по-добре изглеждащи онлайн витрини.

" Придобиването на компания Shoplo, основана във Варшава, която има 30 чиновници, ще даде на SumUp технологията и експертния опит за разширение в региона на електронната търговия, позволявайки на клиентите ни елементарно да основават свои лични онлайн магазини и да продават на голям брой платформи за електронна търговия единствено с няколко кликвания ", споделят от английското сдружение.

" От магазина до онлайн касата, SumUp търси да бъде първата точка за контакт за търговци в международен мащаб. Всяко решение, което вземаме, с цел да разтеглим продуктовата гама, се взема с внимание и противоположна връзка от нашите 1 милион консуматори по целия свят ", прибавя в изказване Марк-Александър Христос, съосновател на SumUp.

SumUp е финтех компания, която дава опция на дребните предприятия да правят заплащания с карти посредством създадени от нея устройства и онлайн. Пълният пакет от артикули на компанията през днешния ден включва приемане на заплащания в придвижване или онлайн, ръководство на бизнеса на мястото на продажба, фактуриране и счетоводство, заплащания от трети страни и други услуги.

Засега компанията е частна, само че се твърди, че е постигнала статут на еднорог. В тази категория влизат старт-ъпи с пазарна оценка от 1 милиард $ или повече. От SumUp показват, че годишният им доход надвишава 200 милиона $.

Наскоро основаната в Лондон компания направи още едно придобиване. Тя купи датската компания Debitoor, чиято разработка е софтуерна платформа за фактуриране, в началото основана за фрийлансъри и дребни и междинни предприятия. Предстои тя да бъде интегрирана в платформата на SumUp.

В края на 2017 година компанията навлезе и на българския пазар. В офиса ѝ в София работят 65 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР