Базирана в Тексас компания е изправена пред критики за бира,

...
Базирана в Тексас компания е изправена пред критики за бира,
Коментари Харесай

Маршаловите острови критикуват американска бира, кръстена на ядрени опити

Базирана в Тексас компания е изправена пред рецензии за бира , кръстена на нуклеарни проби , довели до замърсяване на тихоокеанска островна верига, оповестява " Асошиейтед прес ".

Компанията за питие " Манхатън Проджект " е съществено подложена на критика от жителите на Маршаловите острови , които са изложени на високи равнища на радиация от държавните проби на Съединени американски щати от 1946 до 1958 година

Правителството и жителите са срещу бирата на компанията да носи името " Атол Бикини ", регион, който остава ненаселен. Името е недопустимо за хората, които към момента страдат от въздействието на радиацията десетилетия по-късно , декларират островитяни.

Компанията има няколко бири с имена с нуклеарна тема , в това число " Полуразпад ", " Плутоний-239 ", " Сблъсък на частици " и " 10 наносекунди ".

" Нашата бира Атол Бикини не е основана за да се подиграва или тривиализира нуклеарните проби, извършени на Маршаловите острови. Компанията основава информираност за по-широките въздействия и последствия " от американските стратегии за нуклеарни проучвания, се споделя в изказване на компанията.

В уеб страницата на компанията не се загатват нуклеарните проби в изложение на бирата " Атол Бикини ".
 На атола Бикини има 1000 пъти по-голяма радиация от Чернобил поради тестванията на бомби
На атола Бикини има 1000 пъти по-голяма радиация от Чернобил поради тестванията на бомби

Правителството на Съединени американски щати извърши 67 нуклеарни тествания в южната част на Тихия океан сред 1946 и 1958

Секретарят по опазване на здравето и човешки услуги на Маршалловите острови Джак Нийдентал написа писмо до съоснователя на компанията Мисти Санфорд, в което декларира, че би трябвало да се вземе поради страданието, породено от нуклеарните проби .

" Основното е, че вашият артикул се подиграва на ужасяваща обстановка тук , на Маршаловите острови ( обстановка, която ви убеждавам, към момента продължава), с цел да печелите пари за вашата компания ", написа Нийдентал.

Бирата не е първият търговски артикул, кръстен на атола .

През 1946 година френската дизайнерка Луиз Риърд кръщава своя бански от две елементи бикини , четири дни откакто Съединени американски щати взриви първата бомба на атола през 1946 година Популярният анимационен ефирен воин " Спъндж Боб квадратни гащи " е в " Дъното Бикини ".

Ариана Тибон, координатор на образованието и публичната информираност на Националната нуклеарна комисия, разяснява пред АП, че никой не носи бикини на Маршаловите острови , където това опонира и на обичаите, и културата. Повечето хора носят баскетболни къси панталони и тениска до плажа.

Рейчъл Хофман, жена от островите, израснала в щата Вашингтон , съобщи, че е афектирана от анимираните карикатурни мутирали морски същества, представляващи Бикини, когато дамите от островите, изложени на радиацията, имат деца с вродени недостатъци или не могат да раждат деца .

Различните търговски приложения на Бикини са " в действителност потискащи ", само че дано да използваме гласовете и да съобщим на обществеността, че нищо от това не е обикновено , изяснява Хофман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР