Базел спечели и реванша срещу Айнтрахт (Франкфурт) от 1/8-финала в

...
Базел спечели и реванша срещу Айнтрахт (Франкфурт) от 1/8-финала в
Коментари Харесай

Базел пожали Айнтрахт в реванша

Базел завоюва и реванша против Айнтрахт (Франкфурт) от 1/8-финала в Лига Европа. Швейцарският отбор този път пожали своя противник, като го победи единствено с 1:0 след гол на Фабиан Фрай в 87-ата минута. В първата среща Базел се наложи с 3:0 в Германия и с общ резултат 4:0 се класира напред. Домакините имаха още много положения в мача, а Кевин Трап направи няколко основни спасявания, с цел да опази вратата си.

Базел бе тимът, който сътвори по-опасните положения през първата част. Първо Артур направи огромен пропуск от близко след центриране от фаул, само че бранител докосна топката в последния миг и му попречи да насочи добър удар.

След това Видмер стреля отдалеко и Кевин Грап трябваше да прави избавяне. Две минути по-късно Петрета получи центриране в наказателното поле и шутира от придвижване, само че още веднъж Трап се намеси уверено.

В същото време гостите по-радко стигаха до положителни благоприятни условия, една от тях бе в 45-ата минута, когато Бас Дост стреля с глава над вратата.

И през второто полувреме домакините продължиха да са по-опасни. В 47-ата минута Видмер изскочи очи в очи с вратаря, само че не съумя да го преодолее. След това на два пъти топката бе чистена от голлинията. Първо в 62-ата минута след изстрел на Щокер, а по-късно и в 75-ата минута след удар на Джумерт от близко.

В 85-ата минута Трап трябваше да прави ново избавяне откакто Кампо изскочи самичък против него. В 87-ата минута обаче вратарят бе беззащитен. Фабиан Фрай получи на границата на пеналта и като на смешка напредна, финтира стража и означи за 1:0.

Така Базел записа втори триумф над Айнтрахт и безапелационно се класира на 1/4-финала, където ще играе с Шахтьор (Донецк).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР