Базел изненадващо победи у дома Манчестър Юнайтед с 1:0 в

...
Базел изненадващо победи у дома Манчестър Юнайтед с 1:0 в
Коментари Харесай

Базел шокира Манчестър Юнайтед в края

Базел изненадващо победи вкъщи Манчестър Юнайтед с 1:0 в среща от петия кръг на група " А " в Шампионската лига. Михаел Ланг (89) донесе успеха на швейцарския отличник.

Двата отбора си размениха по едно полувреме. Гостите преобладаваха през първата част, а домакините взеха самодейността след почивката. В началото вратарят на швейцарците Томаш Вацлик отрази удар на Ромелу Лукаку, а малко по-късно Мануел Аканджи почисти топката от голлинията след удар с глава на Маруан Фелайни. „ Червените дяволи ” продължиха да бъдат по-активни, а играчите на Базел дебнеха на контраофанзива. В края на полувремето гостите на два пъти удариха греда. Първо Антони Марсиал центрира отляво, а топката не бе засечена от никого и се отклони в страничния дирек, след което излезе в навън, а по-късно Маркос Рохо нацели напречната греда след шут от далечна отдалеченост.

След паузата двата отбора си размениха функциите. Този път ситуациите бяха пред вратата на гостите. Тарик Елиунуси, Димитри Оберлин и Михаел Ланг поредно бяха покрай разкриване на резултата, само че не съумяха да го създадат, като последният уцели напречната греда. И когато всички чакаха отборите да си поделят по точка, която щеше да е задоволителна за гостите да си обезпечат класиране за 1/8-финалите, в 89-ата минута Раул Петрета откри Михаел Ланг, който донесе успеха за Базел.

Въпреки загубата си Манчестър Юнайтед е водач в групата с 12 точки и е съвсем сигурен 1/8-финалист. „ Червените дяволи ” би трябвало да изгубят в последния кръг вкъщи от ЦСКА (Москва) с три гола разлика, с цел да се разминат със идната фаза на шампионата. В същото време пък Базел би трябвало да победи Бенфика в Лисабон. Базел и ЦСКА (Москва) имат по 9 точки, само че швейцарците са с преимущество в директните дуели.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР