Базел и ПСВ Айндховен оправдаха прдварителните очаквания, че ще са

...
Базел и ПСВ Айндховен оправдаха прдварителните очаквания, че ще са
Коментари Харесай

Холандец спря ПСВ по пътя към групите на Шампионската лига

Базел и ПСВ Айндховен оправдаха прдварителните упования, че ще са най-равностойната двойка във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Холандците завоюваха на личен терен с 3:2 след два късни гола, само че през днешния ден изгубиха реванша с 1:2 и отпаднаха. Скъпоценното попадение за Базел осъществя Рики ван Волфсвинкел в 68-ата минута.

Още в 8-ата минута швейцарците излязоха напред с гол на Ерай Джьомберт. Централният бранител стреля мощно от границата на наказателното поле, топката се отби от напречната греда и влетя в мрежата. В средата на полувремето Ван Волфсвинел пропусна да вкара втоги гол за Базел, а новото попълнение на ПСВ брума изравни с глава след центриране на Мален.

В началото на второто полувреме “филипсите” напълно преобладаваха. Стивън Бергвайн нацели гредата, а Ървинг Лозано стреля в навън от съвършена позиция. В 61-ата минута Ван Волфсвинкел насочи неакуратен удар с глава, само че малко по-късно нападателят се реваншира и наказа сънародниците си. Асистенцията за оказалия се надвит гол беше на Валентин Щокер.

В оставащите минути отбраната на Базел не позволи никакви неточности и тимът се класира за идващия кръг, където ще има за противник ЛАСК Линц. ПСВ пък ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в Лига Европа.

БАЗЕЛ - ПСВ АЙНДХОВЕН 2:1 (1:1)
1:0 Е. Джьомерт (8)
1:1 Брума (23)
2:1 Ван Волфсвинкел (68)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

* Базел се класира с общ резултат 4:4 и повече голове на непознат терен Шампионска Лига 2 кръг, вторник 30 юли  Базел 2:1краен резулат  ПСВ Айндховен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР