Базел драматично достигна плейофите на Лигата на конференциите, където може

...
Базел драматично достигна плейофите на Лигата на конференциите, където може
Коментари Харесай

Базел елиминира Брьондби след дузпи

Базел трагично доближи плейофите на Лигата на конференциите, където може да се изправи против ЦСКА - София. Швейцарците завоюваха реванша с 2:1 и след общ резултат 2:2 се стигна до продължения, в които гол не падна, и по-късно до дузпи. Играчите на Базел бяха по-точни от бялата точка и завоюваха с 3:1 при дузпите.

Базел стартира по-силно и в 12-ата минута можеше да поведе. Удар на Зекири нацели гредата, а по-късно Ндойе не откри задачата. Швейцарците поведоха пет минути преди почивката, когато Фабиан Фрай осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване на Хегхайм. Добавеното време на първата част се разви трагично, като в него и двата тима вкараха по един гол. Матиас Квистгорден изравни с невисок удар, само че Зекири изведе още веднъж Базел напред след удар с глава.

След почивката двата тима играеха малко по-предпазливо и не сътвориха доста положения. Към края домакините пробваха да натиснат, само че по този начин и не стигнаха до по този начин стремежи гол. Стигна се до продължения, в които швейцарците имаха самодейността. В 94-ата минута влезлият като запаса Анди Диуф удари греда с изстрел от отдалеченост. В 120-ата минута Ндойе бе изведен на прелестна позиция, само че ослепително избавяне на Мадс Хермансен резервира резултата.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР