Базата с над милион граждани е с размер 11 GB

...
Базата с над милион граждани е с размер 11 GB
Коментари Харесай

Лични данни на милиони българи са изтекли от НАП

Базата с над милион жители е с размер 11 GB и бе разпратена до български медии
Най-големият загар на персонални данни в България. Така вестник Капитал, който първи заяви за събитието, дефинира 11 GB масив с данни, разпратен през днешния ден до български медии.  Анонимни хакери изпратиха от съветски Яндекс мейл масив от 57 папки. В тях се намират хиляди файлове, за които се твърди, че са от Министерството на финансите, най-вероятно на Националната организация за приходите (НАП).

„ Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно “. Това обръщение оставят създателите на пробива, засягащ над 5 милиона български и непознати жители и компании.

Хакерите споделят още, че за момента популяризира единствено 57 от общо над 110 компрометирани бази данни, получени от „ основни български администрации “, като целият теч е с размер от 21 GB.
Какво съставляват данните?
В тях има главно записи на имена и ЕГН, само че в не дребна част от досиетата има записи с приходите и осигурителните вноски на хората. Интересно е, че част от записите са много остарели – на над 10 години, само че им и настоящи – от юни месец
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР