Базата на Луфтханза Техник (Lufthansa Technik) в София вече е

...
Базата на Луфтханза Техник (Lufthansa Technik) в София вече е
Коментари Харесай

Софийската база на Луфтханза Техник стана най-голямата на концерна в Европа

Базата на " Луфтханза Техник " (Lufthansa Technik) в София към този момент е най-голямата на немския тръст в Европа. В международен мащаб по-голяма от нея е единствено тази във Филипините. Това разгласи Даниел Хофман, изпълнителен шеф на българското поделение, който разведе публицисти в столичната база на компанията след завършилото й разширение.

На летище " София " е издигнат нов хангар за ремонт на самолети, с който линиите за капитални поправки на машините на " Луфтханза Техник " стават осем.

От стъпването на българския пазар на компанията през 2007 година в развиването й до момента са вложени 100 млн. евро дружно с " Бългериан Еъруейз Груп ".

В последното уголемение взаимната инвестиция е 35 млн. евро, сподели Пламен Атанасов, изпълнителен шеф на българската компания.

Базата в София

Базата на компанията е върху терен от 64 хиляди кв. м на летище " София " и е построена по последни софтуерни стандарти. Има потенциал да обслужи до 8 тясно корпусни самолета по едно и също време за главен ремонт и поддръжка, както и 1 аероплан в носова позиция за работа по системите в кабината. В допълнение две от индустриалните линии оферират опция за изцяло боядисване. Работилници на повърхност от 5000 кв. м разрешават на " Луфтханза Техник София " да извършва всички спомагателни действия, свързани с базовото обслужване на място или в тясно съдействие с останалите бази на авиогрупата.

Развитието на компанията

При навлизането си на българския пазар " Луфтханза Техник " стартира работа с 250 чиновници, през днешния ден те към този момент са над 1100 с наклонност да доближат 1300, сподели Атанасов.

Причината за разрастването е централизирането на действия в компанията и прехвърлянето им в София, съобщи Даниел Хофман.

По думите му сега към 550 души работят непосредствено по базовото обслужване на самолетите, а останалите 550 са в логистиката. Планирането на ремонтите, поръчките на части и материали и други действия за поделенията на компанията се правят централизирано в София.

Хофман заяви още, че единствено капиталните поправки от основаването на софийското поделение са 750.

Новопостроеният хангар разрешава ремонта на три самолета по едно и също време, с цел да се поберат машините две от тях ще влизат с опашката напред.

Даниел Хофман съобщи, че " Луфтханза Техник " държи една четвърт от авиационния пазар в Европа.

Интернет във всички полети на " Луфтханза " от 2018 година

До края на лятото през 2018 година всички самолети от групата на немската самолетна компания ще бъдат оборудвани с интернет, заяви още мениджърът. Монтирането на антени за интернет продължава три дни дружно с тестванията.

Започнало е оборудването на самолетите на " Луфтханза " и поделенията й " Юроуингс " (Eurowings) и " Джърмънуингс " (Germanwings) и половината флота на групата към този момент предлага достъп до мрежата. От есента на идната година услугата ще се предлага и за самолетите на самолетни компании отвън групата.

" Луфтханза Техник " инсталира антени за интернет и в другите си бази по света, само че единствено в София това става със особено оборудване отвън хангарите, изясни Хофман.

Българското отделение е учредено в края на 2007 година и е намерено през октомври 2008 година " Луфтханза Техник София " е взаимно сдружение сред " Луфтханза Техник " AG (75.1%) и
" Бългериан Еъруейз Груп " ЕАД (24.9%). Компанията е профилирана в линейно и базово обслужване на тясно корпусни самолети от фамилията на " Еърбъс " и " Боинг ". Освен в базата си на летище " София ", компанията предлага линейно обслужване и на летищата в Бургас и Варна. Oбщият бpoй нa ĸлиeнтитe, ĸoитo имaт дoгoвoр, е 60, а оcнoвнитe ca " Луфтханза ", " Райънеър ", " Катар Уъруейс " и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР