Бъз, бъзак, черен бъз, свирчовина са едни от многото народни

...
Бъз, бъзак, черен бъз, свирчовина са едни от многото народни
Коментари Харесай

Споделянето продължава, защото сега му е сезонът, Божията билка, която може да замени много лекарства

Бъз, бъзак, черен бъз, свирчовина са едни от многото национални имена на растението, чиито цветове напролет са бели и със мощна миризма, а плодовете са черни. Бъзът е едно от най-старите и по-големи лечебни растения в света.

Той е на хиляди години в работа на човечеството и Хипократ го е ценил изключително, когато споделя, че бъзът може да замести всички други медикаменти.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Бъзът е добре познато и уважавано лечебно растение в България, което се употребява от епохи в естествената медицина.

Повечето проучвания преглеждат въздействието на бъза за лекуване на признаците на грип, простуда, кашлица и други сходни болести. Резултатите от няколко изследвания демонстрират, че дестилат от бъз е съпоставим с медикаменти като Tamiflu за лекуване на грип. Лечението с бъз оказва помощ при бързо възобновяване, само че без неприятни странични резултати.

Лечебните свойства на бъза

Бъз най свързани със болести на дихателната система. Бронхит, астма, кашлица, задушаване в гърдите, началните стадии на пневмония, инфектиране и зараза на гърлото... единствено част от болесттите и положенията, което оказва помощ с лечебните си свойства. Той се употребява като билково лекарство за стимулиране на имунната система, и защото множеството от ягодоплодни лечебни растения, е източник на антиоксиданти.

Бъзът е леко слабително, тъй че е целесъобразно да се взема при чревнаи и нарушавания в храносмилането, както и с прелестен усет, изключително за деца. Неговите диуретични свойства усъвършенстват работата на нашите бъбреци и пикочните пътища.

Цветовете на бъза са богати на гликозиди, танини, флавоноиди, каротеноиди, витамин С и включват алкалоиди, каротин, танини, органични киселини и витамини А, В и С.

Флавоноидите са мощни антиоксиданти, които пазят клетките от увреждане, се употребява и за лекуване на дегенеративни болести и, както и за предварителна защита на рак.

Най-голям съдружник в предварителната защита на простуда и грип, защото укрепва имунната система. В допълнение, бъз имат антивирусни и антимикробни действия. Тя е потребна при астма и инфектиране на дихателните пътища, защото улеснява дишането и оказва помощ с храчене, и по-бъз на пролетно цвете може да се употребява като анти-алергия към пъстър прашец е.

Притежава детоксикиращ резултат и подтиква отделянето на токсините от лимфните възли. Тази билка може да помогне при акне, язва, конюнктивит и кожен обрив. Освен като слабително, работи като диуретик и способства за здравето на бъбреците. Той се употребява в условия, при които се обработва воднянка. Бъзът се употребява също и в кремове срещу лунички и петна по кожата.

Дори и нашите баби лекували грип, простуда, вирус, температура, синуси. Те са знаели, че с него се провокира изпотяване, което е извънредно потребно, тъй като оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото и по този метод дава сили, подкрепян с него, човек по-лесно се възвръща и изхвърля от себе си токсични субстанции, и затова може да се удостовери мнението Хипократ за това растение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР