Байерн спечели десета поредна титла на Германия! Баварците победиха преследвача

...
Байерн спечели десета поредна титла на Германия! Баварците победиха преследвача
Коментари Харесай

10-а поредна титла в Германия за Байерн

Байерн завоюва десета поредна купа на Германия! Баварците победиха преследвача си Борусия Дортмунд с 3:1 в дербито от 31-ия кръг на шампионата и са недостижими на върха в класирането. Тимът на Юлиан Нагелсман има задатък от 12 точки пред " жълто-черните ", а до края на сезона остават единствено три кръга.

Титлата е общо 32-ра за гранда от Мюнхен. Ветеранът в отбора Томас Мюлер пък печели шампионата за 11-ти път, до момента в който голмайсторът Роберт Левандовски победи за десети път, като два от тези трофея са с Борусия Дортмунд през 2011-а и 2012-а.

Баварците откриха резултата на " Алианц Арена " в 15-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира в наказателното поле на гостите от ъглов удар, Леон Горецка с глава върна към границата на пеналтерията, където Серж Гнабри овладя на коляно и с воле се разписа в горния десен ъгъл на вратата, защитавана от Марвин Хитц.

След тъкмо половин час игра Байерн вкара второ попадение, дело още веднъж на Гнабри. Кингсли Коман бе изведен зад тила на противниковата защита и на границата на наказателното поле пусна паралелен пас към немския национал, който вкара в опразнената врата, само че голът бе анулиран след интервенция от ВАР поради засада на Коман сега на извеждащото подаване.

Съставът на Юлиан Нагелсман удвои преднината си в 34-ата минута след неточност в защитата на Борусия. Дан-Аксел Загаду сбърка при изнасянето на топката, а от това се възползва Томас Мюлер, който изведе Роберт Левандовски на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле и полякът се разписа в близкия низък ляв ъгъл за 2:0.

Пет минути след началото на второто полувреме Кимих фаулира Марко Ройс в пеналтерията на Байер и отборът от Дортмунд получи правото да извърши дузпа. Зад топката застана Емре Джан, който невъзмутимо прати топката в противоположния низък десен ъгъл на стража Мануел Нойер.

Точка на разногласието постави резервата Джамал Мусиала с попадението си в 83-ата минута. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР