Байерн (Мюнхен) завърши по перфектен начин тазгодишното си участие в

...
Байерн (Мюнхен) завърши по перфектен начин тазгодишното си участие в
Коментари Харесай

Байерн завърши груповата фаза с перфектен точков актив, баварците отново вкараха доста голове на Тотнъм

Байерн (Мюнхен) приключи по съвършен метод тазгодишното си присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига. Макар и от дълго време класирали се за идващия стадий, баварците финишираха с цялостен точков актив от 18 пункта, надигравайки гостуващия Тотнъм с 3:1. С оглед на това, че и " шпорите " бяха сигурни за осминафиналите, публиката на " Алианц Арена " стана директен очевидец на спокоен дуел, който беше белязан от голям брой забавни положения.

Триумфът справедливо бе за домакините, които се разписаха на три пъти посредством Коман, Мюлер и Коутиньо. За селекцията на Жозе Моуриньо, която беше без огромна част от своите звезди, пък се вкара младият гений Райън Сасеньон.
 Снимка 457062
Източник:

Байерн ненапълно можеше да подсети и за разгрома със 7:2 в първия мач, само че този път мюнхенци стигнаха " едвам " до още три удара в гредата на Пауло Газанига.

Двубоят започва със относително интензивно начало за домакините. Серж Гнабри очевидно бе решил да направи нов мощен мач срещи " шпорите ", като точно той беше индивидът, отправил и първия прецизен изстрел в мача. Газанига обаче нямаше проблеми да направи рутинно избавяне.
 Байерн (Мюнхен) - Тотнъм 3:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Байерн (Мюнхен) - Тотнъм 3:1 (Развой на срещата по минути)

Разочарование за селекцията на Моуриньо

Германският хазаин имаше съвършената опция да открие резултата в 11-ата минута. Коман и Перишич комбинираха чудесно по фланга, като хърватинът центрира за връхлитащия в наказателното поле Павар. Световният първенец с Франция шутира непосредствено от воле, само че Газанига остана на позция и избави. За негов смут, късмет за добавка се откри и пред Тиаго, който разочарова със слабото си осъществяване от няма и метър.
 Снимка 457061
Източник:

120 секунди по-късно разумното се случи и Байерн поведе в резултата. Серж Гнабри внезапно смени посоката и навлезе в наказателното поле на Тотнъм. Звездата опита пас за Тиаго, само че след рикошет във Фойт, кълбото стигна до Коман, а французинът от комфортна позиция не сгреши за 1:0.

Головото шоу на " Алианц Арена " несъмнено се получи, откакто Тотнъм откри сили да изравни още с първата си по-сериозна офанзива. Ло Селсо искаше да комбинира с разкрилия вляво Райън Сасеньон, като пасът на аржентинеца беше в допълнение " усъвършенстван " от неточната интервенция на Джером Боатенг. Младият британски гений не чака втора покана и с доста компактен шут не остави никакъв късмет на Мануел Нойер.

Голяма пакост съпроводи една привидно безобидна обстановка в 24-ата минута, когато Кингсли Коман огъна доста неестествено своето коляно и получи контузия. Това накара Ханзи Флик да реализира промяна и по този начин в игра наложително се появи Томас Мюлер.
 Снимка 457063
Източник:

Байерн имаше отличната опция още веднъж да поведе в 38-ата. Серж Гнабри обаче продължи да няма ден и този път ослепителен негов слалом сред играчите на противника приключи само с изстрел в страничната греда.

Късметът обърна тил на " шпорите " и Байерн въпреки всичко завърши полувремето като водач. Нова мощна офанзива на Гнабри приключи, въпреки и малко късметлийски, с пас към Дейвис. Канадецът стреля от дребен ъгъл в гредата, а топката като че ли като с магнит бе привлечена от головия див звяр Томас Мюлер, който се възползва оптимално и акуратно реализира головата добавка.
 Снимка 457059
Източник:

Феновете на домакините можеше да изпаднат в цялостен възторг, откакто при подновяването на играта Коутиньо насочи марков изстрел от над 25 метра, който разтресе горната греда зад Газанига и тупна тъкмо върху голлинията.

Втората част продължи традицията на протичащото се от първата, когато по-интересните голови положения бяха в актива на Байерн. В 54-ата Хуан Фойт насмалко щеше да заложи топката на Томас Мюлер, само че единствено навременната интервенция на Газанига предотврати задаващия се трети гол в мрежата му.

Амбициите за попадение на Филипе Коутиньо въпреки всичко имаха благополучен свършек. В 63-ата минута бразилският национал още веднъж се опитва с шут от приблизително разстояние. Този път всичко при играча с №10 беше преценено до съвършенство и с хубав шут в долния ляв ъгъл на Газанига направи 3:1!
 Снимка 457056
Източник:

Тотнъм можеше да означи най-малко още един гол, само че в самия край резервата Сон остана самичък против Нойер. Кореецът обаче не съумя да завоюва самостоятелния конфликт. За отбелязване само беше появяването на терена на млади футболни гении като Йошуа Циркзее (Байерн) и Оливър Скип (Тотнъм).
 Снимка 457058
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР