Байерн (Мюнхен) се провали и завърши наравно 1:1 в домакинството

...
Байерн (Мюнхен) се провали и завърши наравно 1:1 в домакинството
Коментари Харесай

Вездесъщ Зомер спря Байерн в Мюнхен

Байерн (Мюнхен) се провали и приключи наедно 1:1 в семейството си на Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. Маркъс Тюрам (43’) откри резултата за “жребчетата ” в самия завършек на първата част, само че безспорен воин за своя отбор бе Ян Зомер, който направи редица спасявания и по този метод завоюва точката за своя отбор. За домакините прецизен бе Льорой Сане, който се разписа в 83-ата минута.

Баварците можеха да излязат напред още във втората минута, когато Дайо Упамекано стреля с глава доста рисково, само че Ян Зомер се намеси и избави. С минаване на времето играчите на Юлиан Нагелсман подвигнаха оборотите и овладяха протичащото се на терена. В 22-ата минута Кингсли Коман направи доста първокласен пробив по дясното крило и преодоля няколко бранители, само че в последна сметка ударът му мина надалеч от вратата. Малко по-късно още веднъж той центрира доста рисково, само че Садио Мане бе изпреварен от защитник и не съумя да насочи изстрел.

В тези минути домакините се бяха настанили трайно към наказателното поле на Борусия и рядко изпускаха контрола върху топката. В 32-ата минута Льорой Сане нахлу в наказателното поле и с отлични финтове си освободи място за удар, само че в последния миг бе блокиран от Ко Итакура. Те доближиха до попадение в 33-минута, когато Томас Мюлер центрира паралелно на вратата, а Мане мина зад тила на бранителите и от близко се разписа. Голът бе прегледан с ВАР и в последна сметка анулиран заради засада.

В 43-ата минута Ян Зомер още веднъж трябваше да се намесва след удар на Алфонсо Дейвис. В ответната офанзива обаче нещата се обърнаха на 180 градуса, откакто една дълга топка бе поета от Маркъс Тюрам, той надбага Дайо Упамекано и означи за 0:1.

Домакините имаха ново положително състояние пред себе си в самото начало на второто полувреме, когато центриране отдясно доближи до Томас Мюлер в наказателното поле, само че още веднъж Зомер се намеси и блокира опита за удар. Байерн продължи да упражнява напън, а играчите на отбора отправяха и не малко удари.

В 60-та минута още веднъж пристигна ред на “жребчетата, когато Йонас Хофман бе покрай попадение след изстрел с глава след корнер. Минута по-късно Садио Мане пропусна може би най-чистото състояние за баварците от началото на дуела, когато Кингсли Коман подаде чудесно към Садио Мане, само че до попадение още веднъж не се стигна, откакто още веднъж Зомер се отличи с две поредни отлични спасявания. Отново швейцарският вратар бе последна спънка пред попадението за домакините и в 65-ата минута, откакто Льорой Сане бе изведен очи в очи в с вратаря. Нови негови спасявания не разрешиха баварците да изравнят и в 72-ата минута след поредни удари на играчи в алено.

Юлиан Нагелсман пусна на терена Серж Гнабри и Джамал Мусиала в опит да освежи концепциите в предни позиции. Играчите на Юлиан Нагелсман последователно се изнервяха от ден на ден и на няколко пъти подходиха много нападателно към съдията, което можеше да им донесе и по-тежки санкции.

В последна сметка до гол се стигна в 82-ата минута, когато топката още веднъж бе пратена в наказателното поле, където доближи до Льорой Сане и той с доста прецизен удар в ъгъла на вратата изравни за 1:1. Баварците бяха доста покрай второ попадение в 92-ата минута, когато Де Лихт стреля доста рисково, само че още веднъж вездесъщият в този ден Зомер избави, което в последна сметка и постави точка на разногласието в дуела.

В идващият кръг Байерн ще гостува на Унион (Берлин), а Борусия (Мьонхенгладбах) ще одобри Майнц.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР