Байерн (Мюнхен) се поздрави с втори пореден успех в Бундеслигата.

...
Байерн (Мюнхен) се поздрави с втори пореден успех в Бундеслигата.
Коментари Харесай

Вердер не намери лек за смъртоносния голов инстинкт на Левандовски

Байерн (Мюнхен) се поздрави с втори следващ триумф в Бундеслигата. В типично собствен жанр, момчетата на Карло Анчелоти завоюваха гостуването си на Вердер с 2:0, като по този метод не престават с безгрешните си изяви от началото на шампионата.

Баварците нанесоха решителния си удар сред 72-75 минути, когато Роберт Левандовски на два пъти откри междина сред другояче добре проведената защита на " бременските музиканти ". Триумфът на гостите можеше да бъде и надалеч по-изразителен, в случай че изстрели на Толисо и Мюлер не бяха срещнали гредите.

 Снимка 309603
Източник:

Шампионът на Германия стартира стремително дуела на " Везерщадион ". Селекцията на Карло Анчелоти натика своя конкурент надълбоко в неговата половина и до шестата минута резултатът можеше да бъде най-малко 0:3.

Още в 40-ата секунда Матс Хумелс можеше даде задатък на Байерн, откакто стреля с глава при центриране от корнер, само че топката не откри очертанията на Павленка. Въпросният чешки вратар бе на мястото малко по-късно, когато отрази майсторски един диагонален шут на Ариен Робен.

В 6-ата минута мюнхенци стигнаха и до най-хубавото си състояние за полувремето. Един баварски ъглов удар сътвори невъобразимо меле в наказателното поле на Вердер, само че от няколко метра, непокрития Корентен Толисо прати коженото кълбо в напречната греда.

И до момента в който Байерн систематично тормозеше " бременските музиканти ",домакините сензационно можеха да поведат в 29-ата минута. Центриране от фаул обърка съществено така и така несигурната защита на Байерн и пред датчанина Дилейни се откри отлична опция за попадение. Ударът му обаче се спря в тялото на хвърлилия се на шпагат Матс Хумелс и отърва от голям брой проблеми Мануел Нойер.

 Снимка 309604
Източник:

До почивката забавните моменти още веднъж се върнаха пред вратата на Вердер, само че Павленка се оправи с ударите на Коман и Ариен Робен.

След паузата Вердер продължи да следва своя проект и със стегната организация посрещаше всяка една офанзива на Байерн.

Домакините обаче по този начин и не откриха лек за смъртоносния голов инстинкт на Левандовски. Поляка бе зорко охраняван цели 72 минути преди да подсети уместно към себе си. Най-сетне желанието на Кингсли Коман да пусне прострелен пас по земя към своя нападател се трансформира в действителност и от непосредствена непосредственост Роби наказа противника за 0:1.

 Снимка 309602
Източник:

След като бе маркиран първия гол, първенците стигнаха елементарно от до второ попадение. Таранът показва мощ и техника след пробив по центъра, а след това ударът му мина сред краката на стража Павленка и по този начин оформи крайното 0:2.

До края Байерн ловко задържа своята преднина и по този начин се поздрави с втори следващ триумф от началото на шампионата.

ВЕРДЕР - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 0:2

0:1 Левандовски (72 " ), 0:2 Левандовски (75 " )

СТАДИОН: " Везерщадион "

СЪДИЯ: Бастиан Данкер

ВЕРДЕР: Павленка,Гебре Селасие, Сане, Аугустинсон, Бауер, Бартелс, Дилейни, Гондорф, Великович, Егещайн, Крузе (резерви: Цетерер, Калдирола, Кайнц, Йохансон, Гарсия, Йоханес Егещайн, Барфгреде)

БАЙЕРН: Нойер, Хумелс, Алаба, Зюле, Робен, Рибери, Видал, Тиаго, Толисо, Кимих, Левандовски (резерви: Улрайх, Мартинес, Рафиня, Руди, Мюлер, Коман, Фридел)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР